facebook_pixelFaktorvägen 17 Hallands Län, Kungsbacka - hitta.se
Hitta.se

Faktorvägen 17

434 37 Kungsbacka, Kungsbacka Hallands Län

Adress på Tölö i Kungsbacka i Hallands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Faktorvägen 17.

Hitta hit

Bolån i Kungsbacka - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kungsbacka. Genomsnittlig ränta föregående månad (nov 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (nov 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Kungsbacka

Boendemiljön på Tölö

Boendemiljön på Tölö

Området kring Faktorvägen 17 består till 54% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1980- och 1950-talet.

Boendemiljön på Tölö

En drönarbild över Tölö

En drönare har flugit över Tölö och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Tölö från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Hede station
Tölö församling
Hede, Kungsbacka kommun
Tölö distrikt

Människorna på Tölö

Människorna på Tölö

Pensionärer med låga inkomster i äldreboende eller bostadsrätt

På Tölö bor 60% kvinnor och 40% män. Medelåldern i området är 62 år, vilket är högre än medelåldern i Kungsbackas kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (46%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 753 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 571 235 kronor i lån.

-16%

Här i Kungsbacka betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Faktorvägen 17 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,33% (-0,32)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

32,392% (-0,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,3% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 53% fler röster än riksgenomsnittet.

M+53%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Renault i området.

Toyota
Renault

Bostadsmarknaden på Tölö

Tölö pågår och planeras det för 300 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 17 objekt till salu i Tölö

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av faktorvägen. Snitthyran är 7 083 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor och en grundskola i närheten

1 816 meter från adressen ligger Vittra Forsgläntan.

Närmaste grundskola är Hedeskolan (243 meter), som är en kommunal skola med ca 630 elever i årskurserna 1-9. Här har 78% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara 13 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Maxi Kungsbacka på Hedebrovägen 50.

Lockas man av restaurangbesök finns Dutch Golden Fork och Burger King Kungsbacka i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (293 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (443 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, fem minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Tölö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning kväll och natt

Rapporterat fredagen den 4 december kl 06:46

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

05:11, viltolycka, Kungsbacka En bilist kolliderar med ett vildsvin på länsväg 937 vid Hultabacka. Inga personskador.

Rattfylleri

Rapporterat torsdagen den 3 december kl 07:33

Bil stoppad av polis efter tips från allmänheten i Kungsbacka efter en farlig färd längs med E6, söderut.

Polisen får in vittnesuppgifter kring en personbil som kör vårdslöst och trafikfarligt i riktning söderut på E6 i höjd med Lindome. Bilen framförs väldigt konstigt och mycket trafikfarligt. En bilist följer bilen och kan se hur bilen upprepade gånger utsätter andra trafikanter för livsfara. Bilen lämnar tillfälligt E6 för att köra in till Kungsbacka och polis har då larmats. Bilen stannar till vid Mc Donalds för att åter köra ut mot E6, söderut. Polis är nu på väg och den misstänkta bilen svänger av vid avfarten mot Fjärås. Den misstänkta bilen genomför bl a enligt vittne omkörning på insidan av en annan trafikant och fortsätter tillbaka mot Kungsbacka. Färden går in i centrala Kungsbacka innan polis hinner upp den misstänkta bilen och kan stoppa den. Två personer i bilen, en man och en kvinna. Föraren, en man misstänks för drograttfylleri,  narkotikainnehav samt grov olovlig körning. Troligen är föraren även misstänkt för ett flertal trafikbrott. Passageraren, en kvinna för narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Bilen tillhör troligen de båda misstänkta. Bilen stoppas kl 18.22.   Händelsen kunde uppdagas genom stor hjälp från vittne i form av trafikanter som ringt in om det olämpliga körsättet. Föredömligt beteende när det gäller information till polisen. Detta kan ha förhindrat både farliga olyckor och personskador i trafiken.     

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 06:41

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson samt Anna Göransson.

Den 1 december kommer presstalespersonerna i polisregion Väst att få ett nytt telefonnummer. Det nya numret är 010-56 90700. Samma dag upphör det nuvarande numret 010-56 56760 att gälla. 23.10 Kungsbacka, narkotikabrott Vid Hammarö förskola är det tre personer som smyger omkring inne på skolområdet och allmänheten anade oro. Polis kom till platsen och en av personerna, en 22-årig man misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning. 23.56 Varberg, skadegörelse Polis larmas till trafikplats Himle vid E6 där personer smyger omkring bland de parkerade lastbilarna. En av trailernas kapell är sönderskuren. Oklart om fler är drabbade och oklart om något saknas. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse. 03.17 Halmstad, narkotikabrott På parkeringen vid Hallarna, Fyllebro kontrollerar polisen en man som smyger omkring. Han är misstänkt narkotikapåverkad och får följa med för provtagning.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
171%
SverigeTölö

Brott jämfört med riket