facebook_pixelÅskärrsvägen 39 Hallands län, Stråvalla - hitta.se
Hitta.se

Åskärrsvägen 39

439 65 Stråvalla, Varberg Hallands län

Adress i Stråvalla i Stråvalla i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Åskärrsvägen 39.

Hitta hit

Bolån i Stråvalla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stråvalla. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Stråvalla

Tomten är ca 8267 kvadratmeter

Tomten, STRÅVALLA-KÄRRA 2:65, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten STRÅVALLA-KÄRRA 2:65 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Stråvalla

Boendemiljön i Stråvalla

Området kring Åskärrsvägen 39 består till 89% av småhus. Det är vanligt med villor och kedjehus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Frillesås distrikt
Frillesås
Rya kyrka, Frillesås
Frillesås socken

Människorna i Stråvalla

Människorna i Stråvalla

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Stråvalla bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Varbergs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 979 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 413 454 kronor i lån.

-15%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Åskärrsvägen 39 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33% (-1,32)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,392% (-1,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 22,4% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 38% fler röster än riksgenomsnittet.

C+38%

Bostadsmarknaden i Stråvalla

i Stråvalla pågår och planeras det för 20 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 27 objekt till salu i Stråvalla

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Åskärrsvägen. Snitthyran är 9 100 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

2 049 meter från adressen ligger Skattkammaren.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Pensionat Frillesberg i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (493 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (83 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Stråvalla

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 10:11

I centrala Kungsbacka försöker en bilist att köra ifrån polisen.

Det är när polispatrullen ska stoppa bilisten som föraren försöker komma undan. Ett förföljande inleds och efter cirka tio minuter blir det stopp på bilen på Vallbyvägen i Fjärås. Föraren, en man i 40-årsåldern, tas med för provtagning och misstänks för drograttfylleri. 10.50 I samband med stoppet sammanstötte bilarna och båda fick plåtskador. De kommer att bärgas från platsen. De två poliser som var inblandade klagade på nacksmärtor efter sammanstötningen och har åkt med ambulansen till sjukhus för kontroll.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 06:27

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler undre kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

23:28 Brand, Frillesås . Polis fick larm om en brand som skall ha startat i ett vindsutrymme på Göteborgsvägen i Frillesås.  Patrull på plats kan konstatera att det under en fest har rökts på vinden och någon har kastat en fimp som hamnat bland spån på vinden. Ingen brand kan konstateras av patrullen. 00:28 Fylleri, Frilessås. Larm inkom till polisen om bråk på en adress på Göteborgsvägen i Frillesås. Polis på plats kan inte konstatera att något brottsligt har skett. Dock omhändertas en kvinna enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person) för tillnyktring.

Stöld

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 03:26

Två gripna för stöld av verktyg på trävarubutik i Gunnetorp.

Polisen får uppgifter från personal på en butik för trävaror vid Gunnetorp. Två män har varit inne i butiken och tillgripit ett okänt antal verktyg. De båda gärningsmännen springer ut från butiken och försvinner från platsen i en bil. Anmälaren följer dock efter den misstänkta bilen i egen bil och polis tillkallas. Färden går mot Veddige, Derome där polispatrull kommit till platsen. Polis kan stoppa den misstänkta bilen och de båda männen i bilen kan gripas. I bilen finner man även de verktyg som stulits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeStråvalla

Brott jämfört med riket