facebook_pixelGlimmergatan 22 Hallands län, Varberg - hitta.se
Hitta.se

Glimmergatan 22

432 56 Varberg, Varberg Hallands län

Adress i Breared i Varberg i Hallands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Glimmergatan 22.

Hitta hit

Bolån i Varberg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Varberg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Varberg

Tomten är ca 837 kvadratmeter

Tomten, GRÖNSTENEN 1, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GRÖNSTENEN 1 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Breared

Boendemiljön i Breared

Området kring Glimmergatan 22 består till 62% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Söderhöjd
Varberg Energi Arena
Apelvikshöjds kyrka
Södra Näs

Människorna i Breared

Människorna i Breared

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Breared bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 37 år, vilket är lägre än medelåldern i Varbergs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (3%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 47% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 35 078 kr, vilket är 29% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 201 475 kronor i lån.

+29%

Här i Varberg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Glimmergatan 22 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,33% (-1,32)

10,82% (-0,46)

0,242% (0,00)

Summa

31,392% (-1,78)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 34% fler röster än riksgenomsnittet.

L+34%

Bostadsmarknaden i Breared

i Breared pågår och planeras det för 161 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i Brunnsberg

Just nu finns det 37 hyreslägenheter att byta till i närheten av Glimmergatan. Snitthyran är 7 492 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

1 094 meter från adressen ligger Breareds Kooperativa Förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Söder på Rödaledstigen 20.

Lockas man av restaurangbesök finns John's Place i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (282 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (138 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Breared

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 03:44

På Birger Svenssons väg stoppas en bilist för kontroll.

Förare är en man i 45-årsåldern som visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 07:13

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser, dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

22:48 Trafikolycka, Varberg. En man cyklade omkull på Östra Långgatan i Varberg. Mannen upplevdes snurrig av polis och ambulans tillkallades till platsen. Mannen klagade även på huvud smärta. Ingen misstanke om brott.    00:08 Olovlig körning, Varberg. Polis stoppade ett fordon på Skällingevägen o Varberg föraren saknar körkort, polis skrev anmälan om Grov olovlig körning. Föraren som är i 35-årsåldern fick fortsätta sin färd till fots. 02:53 Brand, Stålgatan i Halmstad. En kastrull med olja fattade eld på spisen och lågor slog upp, elden släcktes av kvinnan i familjen som var hemma. Räddningstjänst och polis var på plats och dokumenterade. polis skrev anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då det var stor spridningsrisk för elden.    

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 06:23

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler under kvällen tjänstgör Anna Göransson.

01:24 Drograttfylleri. Polis stoppar en bil på trafikplats 51 E6 Falkenbergs centrum och misstänker föraren för drograttfylleri. Mannen som är i 30-årsåldern tas med för provtagning. 02:54 Försök till stöld genom inbrott. Polis larmas till Sandgatan i Träslövsläge, Varberg med anledning av ett försökt till stöld genom inbrott. Boende har upptäckt att någon tagit sig in i deras källare och kontaktar polisen. Polis på plats kan säkra viss bevisning och upprättade en anmälan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
138%
SverigeBreared

Brott jämfört med riket