Borgvattnet 762

844 95, Stugun Jämtlands län

Borgvattnet 762

844 95, Stugun Jämtlands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Borgvattnet 762 består till 96% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och lantbruk övriga som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 30-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Stugun bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 61 år, vilket är högre än medelåldern i Ragunda kommun (53 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (48%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Stugun har 4% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 12% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 63% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor.

-37%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 094 kr, vilket är 37% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 559 954 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Ragunda betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Borgvattnet 762 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1.5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23.22%

 (+1.57)

11.20%

 (-0.08)

0.242%

 (0.00)

Summa

34.662%

 (+1.49)

+175%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,6% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 175% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Honda i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1225 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Ön, ligger 5019 meter från adressen.

Arbetsmarknaden i Ragunda

Jobb i närheten

Just nu finns det 9 lediga jobb i Ragunda, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Jämtlands län. Bland annat söker man:

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Personlig assistent

- Barnskötare

- Skotarförare, skogsbruk

- Utesäljare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Klara D AB

- ÖSTERSUNDS ASSISTANSFÖRMEDLING AKTIEBOLAG

- Natt & Dag AB

- TEAM FÄRDIGH AB

- ServaNet

2%
Jämtlands län Ragunda

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Stugun

Trafikolycka - Strömsund

Rapporterat onsdagen den 19 september kl 11:32

Lastbil som vält på E45 i Lorås.

Enligt initiala uppgifter har en lastbil vält på E45 i Lorås. Föraren ska vara ute, men klagar på smärta i en fot. Räddningstjänst, polis och ambulans larmade till platsen. Uppdatering 12:07 Räddningstjänsten sanerar vägen och bärgare beställd. Södergående körfält avstängt och trafiken dirigeras på plats. Uppdatering 12:30 Föraren, en man i 20-årsåldern, kommer att uppsöka vård. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Bärgare på plats.

Trafikolycka - Strömsund

Rapporterat tisdagen den 18 september kl 12:29

En singelolycka har inträffat på E45 i höjd med Bye utanför Hammerdal.

En personbil uppges ha fått sladd och voltat. En person färdades i bilen. Det ska vara helt stopp i trafiken och det beräknas vara det till cirka 13.00. Bilen måste bärgas från platsen. Uppdatering 12:45 Föraren, en man i 35-årsåldern, förd med ambulanshelikopter till sjukhus. För uppgifter om skador, kontakta sjukvården. Vägen öppen för trafik. Patrullen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Arbetsplatsolycka - Ragunda

Rapporterat fredagen den 14 september kl 04:31

Man som skadat handen på en arbetsplats i Stugun.

Mannen förd till hälsocentralen för vård. Polis har varit på plats och dokumenterat olycksplatsen samt hållit förhör. Anmälan arbetsplatsolycka.

72%
Sverige Stugun

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se