facebook_pixelÅsgatan 38 Jämtlands Län, Vemdalen - hitta.se
Hitta.se

Åsgatan 38

840 92 Vemdalen, Härjedalen Jämtlands Län

Adress i Vemdalen i Vemdalen i Jämtlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Åsgatan 38.

Hitta hit

Bolån i Vemdalen - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vemdalen. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vemdalen

Boendemiljön i Vemdalen

Människorna i Vemdalen

Människorna i Vemdalen

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Vemdalen bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är lägre än medelåldern i Härjedalens kommun (52år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 662 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 078 127 kronor i lån.

-13%

Här i Härjedalen betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Åsgatan 38 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,47% (0,82)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,912% (0,74)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 49% fler röster än riksgenomsnittet.

S+49%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 3 objekt till salu i Vemdalen

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 30 737 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 27 854 kr/m2 och går upp med 13.68 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 374 meter från adressen ligger Förskolan Ängen.

Matbutiker och restauranger

Bara 14 minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära på Storgårdsgatan 1.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1204 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (88 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vemdalen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fjällräddning

Rapporterat lördagen den 23 januari kl 03:00

En lavin vid Vemdalsskalet kontrolleras.

Uppgifter om att en lavin har gått inkommer och polisens vakthavande befäl fattar beslut om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor, för att undersöka så ingen människa har kommit till skada. För att säkerställa det arbetar bland annat helikopter och fjällräddare med lavinhund med att söka igenom området. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 07:19

Jämtland, en summering av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

BERG Under tidig eftermiddag stoppades en bilist på E45 i Hackås efter att ha kört 102 km/timmen på en 80-sträcka. Böter utfärdades. Strax därefter stoppades en bilist i Fåker av samma anledning. Föraren hade kört 95 km/timmen på en 80-sträcka och böter utfärdades. När klockan närmade sig 14 stoppades ytterligare en bilist i Hackås. Föraren hade kört 120 km/timmen på en 80-sträcka. Föraren fick böter och körkortet omhändertaget. Vid 15:30-tiden hölls en trafikkontroll på länsväg 316 vid Klövsjö. Nio förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser och en fick böter på grund av att bilbälte inte användes under färd. Under eftermiddag och kväll hölls också en trafikkontroll på E45 vid Åsarna. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser och en trafikant fick böter på grund av bristande lastförankring. Polisen genomförde dessutom tre kontroller av kör- och vilotider hos lastbilschaufförer. HÄRJEDALEN Under eftermiddagen hölls en trafikkontroll på länsväg 315 i Vemdalen. Femton förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Senare under eftermiddagen hölls också en kontroll vid Bruksvallarna. Patrullen lämnade med ett gott resultat. Alla trafikanter hade passerat utan några anmärkningar. ÅRE En bilist som inte skrapat rutorna ordentligt hade kört över en refug vid 14-tiden. Polis kontrollerade bilen och föraren. Bilen visade sig ha användningsförbud. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättades också. 

Försvunnen person

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 05:12

Försvunnen person från Vemdalsskalet.

Polisen letar sedan 21:30 i går kväll efter en försvunnen person i området Vemdalsskalet. Man i 60-årsåldern, grått kort hår, skäggstubb saknar eventuellt jacka. Vi önskar att allmänhet i Vemdalsskalet letar igenom sina uthus/stugor eller andra utrymmen. Vid tips kontakta polisen på 11414. Uppdaterad klockan 10:43 (av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör) Polisens arbete för att hitta den försvunne mannen pågår.  Ett ständigt arbete med informationsinhämtning och -bearbetning sker. Polisiära resurser, bland annat söks det med hund och helikopter, samt fjällräddare är också engagerade i sökarbetet. Uppdaterad klockan 13:26  av Elisabeth Glaas, RLC-kommunikatör) Mannen är anträffad avliden utomhus i Vemdalsskalet. Anhöriga är underrättade. Polisen utreder inget brott i samband med detta ärende. Polisen vill tacka allmänheten för tips och visat engagemang.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
43%
SverigeVemdalen

Brott jämfört med riket