Hantverkargatan 50 Jönköpings Län, Anderstorp - hitta.se

Hantverkargatan 50

334 31 Anderstorp, Gislaved Jönköpings Län

Adress i Anderstorp i Anderstorp i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hantverkargatan 50.

Hitta hit

53 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 53 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen53 st

Boendemiljön i Anderstorp

Området kring Hantverkargatan 50 består till 77% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 60- och 80-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Flerbostadshusen från åttiotalet är ofta småskaliga och med varierande design och val av byggnadsmaterial med fokus på ekonomi.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Hantverkargatan 50

Vad tycker du om Hantverkargatan 50?

Människorna i Anderstorp

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Anderstorp bor 47% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Anderstorp har 21% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 29% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 57% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 51% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 750 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 139 524 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-20%

Evenemang och nöjen i Gislaved

ticketmaster-logo
Sånger För Livet med Sofia Källgren och stor körReftele kyrka2019 M10 05Visa mer
Sånger För Livet med Sofia Källgren och stor körTranemo kyrka2019 M10 19Visa mer
1917-När klockorna stannadeTokalynga Teaterakademi2019 M03 31Visa mer

Här i Gislaved betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Hantverkargatan 50 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,13(0,48)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

33,632(0,46)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 49% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+49%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Opel i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

231 meter från adressen ligger Lyckås förskola Elefanten.

Närmaste grundskola är Åsenskola (997 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Motorsportsgymnasiet (2 784 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Anderstorp på Brogatan 42.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (597 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (46 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Daghem, Förskolor & Fritidshem, Bygg- & Anläggningsarbeten, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Metall & Metallvaruindustrier och Partihandel.

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bygg- & Anläggningsarbeten
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Metall & Metallvaruindustrier
Partihandel

Arbetsmarknaden i Anderstorp

Jobb i närheten

Just nu finns det 122 lediga jobb i Gislaved, vilket motsvarar 67% av alla lediga jobb i Jönköpings Län. Bland annat söker man:

- Lagerarbetare

- Personlig assistent

- Montör, metallprodukter

- Maskinställare, textil

- Automationstekniker, el

Exempel på företag som anställer just nu:

- Junic AB

- Funktionshinder och stöd , Personlig assistans

- Uniflex Sverige AB

- Puls Bemanning AB

- Finnveden Säljkraft

67%
Jönköpings LänGislaved

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Anderstorp

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Stöld

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 07:48

Stöld ur en skogsmaskin.

14.44 Polisen har tagit emot en anmälan gällande stöld ur en skogsmaskin strax norr om Anderstorp. Enligt uppgifter till polisen skulle någon eller några personer ha tillgripit en dator ur skogsmaskinen någon gång under natten mot tisdagen. Värdet på det stulna godset uppges till cirka 95 000 kronor. Polis har varit på plats. En brottsplatsundersökning har utförts och vissa spår har säkrats.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 06:30

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen har hanterat 47 ärenden i Jönköpings län mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan, och två personer har frihetsberövats i på grund av berusning. 23.12 En polispatrull stoppade en bilist för kontroll på E4 vid Ljungarum, Jönköping. Föraren verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Det var en man i 40-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri. 02.15 En polispatrull stoppade en bilist för kontroll på riksväg 26 vid Gislaved. I bilen fanns det två män och polisen reagerade på att de hade mycket gods som verkade vara stulet. Det handlade om verktyg, motorsågar, svetsar och andra redskap. Männen greps, misstänkta för stöld. Bilen beslagtogs. Männen är i 25- respektive 50-årsåldern. 05.29 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en garagelänga på Öxnehaga, Jönköping. Åtminstone två garage ska ha drabbats. I ett av dem hade det stulits fem bildäck, till ett okänt värde. Det är oklart om något ytterligare har stulits. Arbete pågår nu under morgonen med att få mer klarhet i ärendet. Utöver detta har polisen bland annat rapporterat några bilister för trafikbrott. Det har handlat om att köra ett avställt fordon och att man inte hade använt bilbälte. Polisen har också genomfört en mängd kontroller, på eget initiativ och efter larm till polisen, som inte har renderat i några brottsmisstankar.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 16 mars kl 06:36

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 45 händelser i Jönköpings län. Sex personer har gripits, alla misstänkta för stöldbrott (se nedan). En person misstänks för rattfylleri och fem personer har omhändertagits för fylleri eller narkotikapåverkan. Inga allvarliga våldsbrott har rapporterats. - 00:48 Polisen beordrades till ett industriföretag i Gnosjö efter att ett inbrottslarm utlösts. Väktare som var på plats strax efter att larmet utlöstes hade hittat ett krossat fönster och gods som verkade tillhöra företaget.   00:58 En av polispatrullerna som var på väg till platsen mötte en bil som kontrollerades. Efter att ha pratat med de fem personerna som befann sig i bilen uppstod misstanke om att de var inblandade i  inbrottet och de greps allihopa misstänkta för stöld genom inbrott. De gripna är alla män i åldrarna 25-35 år. De kommer förhöras och en åklagare beslutar sedan om de ska anhållas eller släppas. - 03:16 Polisen tog emot ett samtal om befarat inbrott på en byggarbetsplats i centrala Jönköping. En person var synlig på kameraövervakning. 03:25 Polis var på plats. Verktyg som misstänks komma från byggarbetsplatsen anträffades liggandes utanför byggarbetsplatsen. En man i 45-årsåldern befann sig på platsen och han greps misstänkt för stöld.   - 02:37 En polispatrull kontrollerade ett fordon och dess förare på Trädgårdsgatan i Jönköping. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol och fick följa med till polisstationen för provtagning misstänks för rattfylleri. Föraren som är en man i 25-årsåldern misstänktes också vara påverkad av narkotika.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeAnderstorp

Brott jämfört med riket