Björnebergsvägen 21 Jönköpings Län, Bankeryd - hitta.se

Björnebergsvägen 21

564 35 Bankeryd, Jönköping Jönköpings Län

Adress i Bankeryd i Bankeryd i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Björnebergsvägen 21.

Hitta hit

En villa byggd 1945

På adressen finns en villa byggd 1945. Huset är 109 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Bankeryd.

Värderingen är 28 623 kr/m²

Villan på Björnebergsvägen 21 värderas till ca 3 120 000 kr (28 623 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

3 120 000 kr

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,47%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!* Avser 3 års bunden ränta (mars 2020). Effektiv ränta för ett lån på 1 miljon kronor är i detta fallet 1,48%. Beräkningen baseras på löptid på 50 år, rak amortering och e-låneavi. Totalt belopp att betala: 1 368 113 kr, första avbetalningen är 2 892 kr och totalt 600 avbetalningar. Bolåneränta du får hos oss på Nordea är alltid individuell, och kan därför skilja sig från den genomsnittliga räntan.
Bolån i området

Tomten är ca 2225 kvadratmeter

Tomten, BANKERYD 2:26, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten BANKERYD 2:26 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Bankeryd

Boendemiljön i Bankeryd

Området kring Björnebergsvägen 21 består till 18% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 40- och 70-talet.

Fyrtiotalshusen är ofta byggda i ett plan plus källare och går att känna igen då de ofta har mindre fönster. Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.07%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 5,125 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Bankeryd
Bankeryds distrikt
Bankeryds landskommun
Bankeryds socken

Människorna i Bankeryd

Människorna i Bankeryd

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Bankeryd bor 46% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Bankeryd har 27% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 11% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 73%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 087 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 227 611 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-11%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Björnebergsvägen 21 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34(-0,31)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

32,842(-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 22,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 134% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+134%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 132 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

636 meter från adressen ligger Attarps förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Bankeryd på Postgatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Lillgården i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (178 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (120 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bankeryd

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 7 april kl 01:17

Personbil och buss

12:50 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till korsningen Kortebovägen/Dunkehallavägen i Jönköping med anledning av en trafikolycka. En personbil och en buss har krockat. 12:57 Polis var på plats.  13.05 Bussen fick klartecken av polisen att lämna olycksplatsen. I bussen fanns en chaufför och en passagerare. Ingen av dem har skadats. 13:13 Polisen lämnade platsen. Föraren av personbilen, en man i 85-årsåldern, anses vara vållande till olyckan och har fått en ordningsbot på plats för att inte ha iakttagit väjningsplikt. Bilen kunde köras från platsen och lämnade platsen samtigigt som polisen.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 3 april kl 07:50

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.29 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats under denna tid. 01.55 SOS-larm till polisen om brand i en garagelänga på Vråenvägen i Värnamo. Det visade sig vara en fullt utvecklad brand i en garagelänga med nio bilplatser. Ett antal bilar har blivit brandskadade förutom själva byggnaden. Ingen person har skadats i branden. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kl. 06.38 spärrades brandplatsen av inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Polisen tar gärna emot tips eller iakttagelser från området omkring Vråenvägen under kvällen och natten innan branden startade. alla tips kan vara av värde och man kan ringa 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär. Uppdatering kl. 12.31:  polisens kriminaltekniker har nu varit på platsen och genomfört en brottsplatsundersökning. Polisen har också använt en kriminalsökshund i den undersökningen. Arbetet på platsen är nu klart och avspärrningen har tagits bort. 05.58 trafikolycka på länsväg 594 mellan Grimsås och Hestra där en bilist krockat med en älg. Kraftiga fronskador på bilen och älgen skadades och blev liggande intill olycksplatsen. Ingen person skadades.  Polisen har begärt en eftersöksjägare till platsen. 06.04 trafikolycka på länsväg 151 i höjd med Kittlakull, Gnosjö där en bilist har krockat med en älg. skador i fronten och vänster sida på bilen men inga personskador. Älgen skadades men sprang vidare. När eftersöksjägare kom till platsen visade det sig vara ett rådjur som låg dött en bit bort från olycksplatsen. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 31 mars kl 07:25

Kvinna förd till sjukhus efter påkörningsolycka.

06.26 Larm om en trafikolycka på Kortebovägen i södra delarna av Bankeryd. En person ska ha blivit påkörd av en bil. 06.35 Polis på plats. 07.05 Den påkörda personen är en kvinna i 70-årsåldern, hon har förts med ambulans till sjukhus. Hon har ännu inte kunnat höras av polis. Samtliga inblandade var kvar på platsen, polisen har hört bilföraren samt andra vittnen. 07.11 Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. Det finns i nuläget ingen misstänkt, omständigheterna kring olyckan behöver utredas ytterligare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeBankeryd

Brott jämfört med riket