Ekeryd Stattdal 1 Jönköpings Län, Eksjö - hitta.se

Ekeryd Stattdal 1

575 91 Eksjö, Eksjö Jönköpings Län

Adress i Eksjö i Eksjö i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Ekeryd 1.

Hitta hit

Boendemiljön i Eksjö

Området kring Ekeryd 1 består till 91% av småhus. Det är vanligt med lantbruk.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Ekeryd Stattdal 1

Vad tycker du om Ekeryd Stattdal 1?

Människorna i Eksjö

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Eksjö bor 45% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Eksjö har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 096 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 785 061 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-8%

Evenemang och nöjen i Eksjö

ticketmaster-logo
Brynolf & Ljung - CirkelnOlsberg Arena2019 M10 19Visa mer
Patrik Isaksson & Anna-Lotta Larsson i Ribbingsnäs LadugårdRibbingsnäs Ladugård2019 M06 15Visa mer
LJUVA 60-talHuskvarna Teater2019 M11 09Visa mer
Ulf LundellHuskvarna Folkets Park2019 M08 23Visa mer

Här i Eksjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Ekeryd 1 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26(0,61)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

33,762(0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,7% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 184% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+184%

Bilägande

Man kör gärna Chrysler och Fiat i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

6 483 meter från adressen ligger Kullalyckan Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (146 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca 13 minuters cykelväg (3729 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Skogsbruk & Skogsindustrier, Fastighetsbolag, Partihandel, Bygg- & Anläggningsarbeten och Lant- & Jordbruk.

Skogsbruk & Skogsindustrier
Fastighetsbolag
Partihandel
Bygg- & Anläggningsarbeten
Lant- & Jordbruk

Arbetsmarknaden i Eksjö

Jobb i närheten

Just nu finns det 124 lediga jobb i Eksjö, vilket motsvarar 9% av alla lediga jobb i Jönköpings Län. Bland annat söker man:

- Kontorschef, offentlig förvaltning

- Sjuksköterska, medicin och kirurgi

- Enhetschef, offentlig förvaltning

- Städchef

- Videojournalist/Videoreporter

Exempel på företag som anställer just nu:

- Lantmäteriet , Fastighetsbildning

- Klara D AB

- Region Jönköpings län

- Eksjöbostäder och Eksjö Kommunfastigheter

- LS ENTERTAINMENT AB

9%
Jönköpings LänEksjö

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Eksjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 11:12

Inbrott i villa.

09:26 Polisen larmades till en villa i Anneberg efter att ett inbrott upptäckts. En ruta hade krossats och det såg ut som om någon hade varit inne i villan. Polis har varit på plats och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Inbrottet tros ha hänt någon gång under den senaste veckan då boenden inte varit hemma. Det är ännu inte känt vad som saknas. En brottsplatsundersökning kommer genomföras under dagen.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 21 mars kl 06:28

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Sex personer har frihetsberövats i samband med fylleri eller misstanke om narkotikapåverkan. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. 23.20 En polispatrull stoppade en bilist på riksväg 32 vid Eksjö. En kvinna som körde bilen blev misstänkt för drograttfylleri. Hon är i 35-årsåldern. En man i 50-årsåldern som åkte med blev också misstänkt för att vara narkotikapåverkad. Båda togs med för provtagning. 00.02 Ett vittne hörde ljud från en byggarbetsplats vid Barnarpsgatan, Jönköping, som lät som om någon gjorde inbrott. Polis kom till platsen. Något inbrott kunde konstateras, men en man i 45-årsåldern anträffades som misstänktes vara narkotikapåverkad. Han togs med för provtagning och är misstänkt för narkotikabrott. 01.41 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en villa på landet nära Brandstorp, Habo kommun. Den som bor där hade upptäckt inbrottet strax innan och ska ha skett någon gång efter 15.30. Någon ska ha krossat en ruta på altanen för att ta sig in. Polis kom dit och har sökt spår. Det enda som kunde konstateras vara stulet var ett par löparskor, som uppges vara värda cirka 1500 kronor. En anmälan om grov stöld upprättas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 03.34 En polispatrull stoppade en bilist på Fiskgjusegatan i Jönköping. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänktes för drograttfylleri och togs med för provtagning. Utöver notiserna ovan har polisen genomfört en mängd egeninitierade kontroller, samt kontrollerat larm som kommit in till ledningscentralen, som inte har lett till några brottsmisstankar.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 12:02

Trafikolycka på Broarpsvägen.

10.08 Det kom larm om en trafikolycka på Broarpsvägen i Eksjö. Två bilister hade krockat. 10.14 Polis på plats. 11.39 Patrullen rapporterade att en man i 40-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, och därmed ha orsakat olyckan. Den andra bilen kördes av en man i 70-årsåldern. Polisens presstjänst har ingen information om skadeläge eller sjukhusbehov. Båda bilarna behövde bärgas därifrån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
31%
SverigeEksjö

Brott jämfört med riket