facebook_pixelEksjö Jönköpings län, Eksjö - hitta.se
Hitta.se

Eksjö

Jönköpings län

Postort i Eksjö inom Jönköpings län som angränsar till Vetlanda, Mariannelund, Hjältevad, Bruzaholm, Hult, Ydre, Aneby, Flisby, Nässjö, Ormaryd och Björköby.

I området finns 11 455 personer över 16 år och 1 199 företag.

Bolån i Eksjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Eksjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Eksjö

Boendemiljön i Eksjö

Människorna i Eksjö

Människorna i Eksjö

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Eksjö bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Eksjös kommun (50 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Eksjö har 6% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 11% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 56%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 049 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 949 835 kronor i lån.

-15%

Här i Eksjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,26% (0,61)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,762% (0,59)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,5% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 137% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

KD+137%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 40 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 42 objekt till salu i Eksjö

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Lustigkullegatan 1 ligger Grevhagsskolans grundsärskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns två livsmedelsbutiker, bl.a. Lidl på Lokgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Princess Konditori och Hotell Vaxblekaregården Eksjö i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Friskis&Svettis i området.

Händelser och brott i närheten av Eksjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Kontroll person/fordon

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 12:49

Bil fastnade på tågspåret.

11:38 Polis larmades till Vetlandavägen i Eksjö med anledning av att en bilist fastnat på tågspåret mellan två bommar. 11:41 Tågledningen har bekräftat tågstopp. 11:49 Bilen har kunnat flyttas från tågspåret och står inte längre farligt till. 13:07 Föraren av bilen, en kvinna i 85-årsåldern, fick en böteslapp för att ha kört mot rött. Körkortet omhändertogs också.

Brand

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 09:44

Larm om brand i en bostad.

09:03 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Hjältevad med anledning av en brand i en bostad. 11:17 Polis har lämnat platsen. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Ingen person ska ha skadats i samband med branden i lägenheten. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras under morgondagen. Platsen är avspärrad. Polispatrullen har fotodokumenterat samt hållit förhör.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 07:00

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 30 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 22:12 Polisen larmades till akutmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö med anledning av att vittnen hade sett en man med ett vapenliknande föremål inne i ett väntrum. Mannen kontrollerades strax utanför akutmottagningen av polis. Vid visitation påträffades en soft air-gun samt ett batongliknande föremål. Mannen är misstänkt för brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
13%
SverigeEksjö

Brott jämfört med riket