Hitta.se

Storgatan 8A

331 71,Forsheda,Värnamo Jönköpings Län

Ett flerfamiljshus byggt 1959

Fastigheten på Storgatan 8A är ett flerfamiljshus byggt 1959.

Bolån i Forsheda - räkna på din boendekostnad

Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2022) för ett bolån med 5 års bunden ränta: 3.42%.

Räkna på ditt bolån!

Bolåneräntan du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 3.47% (dec 2022).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 5 års bunden ränta på 3.42% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 856 425 kronor och den första avbetalningen är 4 517 kronor.

Nordea Logo
Bolån i Forsheda

Boendemiljön i Storgatan 8A

Boendemiljön i Storgatan 8A

storgatan 8 ligger i Värnamo

I området kring storgatan 8 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet.

Vårdcentraler och apotek i närheten av storgatan 8

Närmaste vårdcentral är Forsheda Vårdcentral som ligger på Storgatan 31.

Människorna i Storgatan 8A

Människorna i Storgatan 8A

Unga medelinkomsttagarfamiljer med barn i villa på småorter eller i glesbygd

Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Storgatan 8A har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 387 kr, vilket är -29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 932 774 kr i lån.

-29%

Här i Värnamo betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är 0,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52% (-0,13)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,022% (-0,15)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Värnamos kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (35%) är högre än i resten av kommunen.

Centerpartiet är ovanligt starka i området

I valdistriktet röstar man borgerligt. Centerpartiet får 83% fler röster än riksgenomsnittet. Socialdemokraterna är största parti med 27.2% av rösterna.

C+83%

Bostadsmarknaden i området

2 objekt till salu i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Värnamo

Köp bostad på Åvall Åfällan 2

Räkna på ditt bolån

Nordea logo
Köp bostad på Herrestad Eketorp 1

Räkna på ditt bolån

Nordea logo

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 362 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 578 kr/m2 och går ner med 2.49 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

198 meter från adressen ligger Fyrklövern Daghem Förskola Fritidshem.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ässet på Brogatan 4.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (100 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (284 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Storgatan 8A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Du kan skydda din bostad med inbrotts- och brandlarm. Uppkopplat till larmcentral dygnet runt. Testa vilket hemlarm som passar dig och räkna ut ditt pris.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat måndagen den 6 februari kl 18:38

Brand i byggnad

18:25 Polis och räddningstjänst larmades till en adress strax norr om Värnamo. Det handlar om en fullt utvecklad brand i byggnad. Inga personer är drabbade. 19:17 Byggnaden är totalförstörd och det som brinner kommer att få brinna klart.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 3 februari kl 09:13

Trafikolycka med flera inblandade bilar.

07:31 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Malmövägen i Värnamo med anledning av en trafikolycka. Enligt larmet ska tre personbilar vara inblandade i händelsen. En av förarna, en man i 25-årsåldern, har fått böter då han inte har anpassat avstånd till framförvarande bil och därmed vållat olyckan. Polisens presstjänst har ingen information kring ett eventuellt skadeläge hos någon av de personer som färdades i bilarna.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 31 januari kl 15:10

Larm om trafikolycka på Järnvägsgatan/ Tråddragargatan.

14:39 Polisen larmades till Järnvägsgatan/ Tråddragargatan i Gnosjö med anledning av en trafikolycka. Enligt larmet ska två fordon ha kolliderat. Polis är på plats. 15:37 En av förarna fick böter för att inte ha iakttagit väjningsplikt. Polisens presstjänst har inga uppgifter om personskador i samband med händelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
64%
SverigeStorgatan 8A

Brott jämfört med riket