Borrebo 1 Jönköpings Län, Gnosjö - hitta.se

Borrebo 1

335 91 Gnosjö, Gnosjö Jönköpings Län

Adress i Gnosjö i Gnosjö i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Borrebo 1.

Hitta hit

Boendemiljön i Gnosjö

Området kring Borrebo 1 består till 96% av småhus. Det är vanligt med lantbruk som för det mesta är byggda kring sekelskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Borrebo 1

Vad tycker du om Borrebo 1?

Människorna i Gnosjö

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Gnosjö bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Gnosjö har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 28% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 27% har endast grundskoleutbildning. 52% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 88%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 126 kr, vilket är 7% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 930 091 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

+7%

Evenemang och nöjen i Gnosjö

ticketmaster-logo
Sånger För Livet med Sofia Källgren och stor körReftele kyrka2019 M10 05Visa mer
Sånger För Livet med Sofia Källgren och stor körTranemo kyrka2019 M10 19Visa mer

Här i Gnosjö betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Borrebo 1 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,6 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,24(0,59)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

33,742(0,57)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 295% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+295%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Saab i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

2 899 meter från adressen ligger Bäckalyckan Förskola.

Närmaste grundskola är Bäckaskolan 7-9 (3 328 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Gnosjö Kunskapscentrum-GKC (4 224 meter), som är en kommunal skola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1207 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (32 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Fastighetsbolag och Redovisning, Revision & Skatterådgivning.

Fastighetsbolag
Redovisning, Revision & Skatterådgivning

Arbetsmarknaden i Gnosjö

Jobb i närheten

Just nu finns det 56 lediga jobb i Gnosjö, vilket motsvarar 32% av alla lediga jobb i Jönköpings Län. Bland annat söker man:

- Planeringsingenjör, maskin

- Produktionsplanerare, tillverkningsindustri

- Inköpschef

- Lärare i gymnasiet

- Maskinoperatör, mekanisk verkstad

Exempel på företag som anställer just nu:

- tech & match

- Troax AB

- Troax

- Gnosjö kommun , GKC - Gnosjöandans Kunskapscentrum

- Uniflex Sverige AB

32%
Jönköpings LänGnosjö

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Gnosjö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

Hemlarm för villa, lägenhet och radhus.  Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och Räkna ut ditt pris

Advertisement

Stöld

Rapporterat tisdagen den 19 mars kl 07:48

Stöld ur en skogsmaskin.

14.44 Polisen har tagit emot en anmälan gällande stöld ur en skogsmaskin strax norr om Anderstorp. Enligt uppgifter till polisen skulle någon eller några personer ha tillgripit en dator ur skogsmaskinen någon gång under natten mot tisdagen. Värdet på det stulna godset uppges till cirka 95 000 kronor. Polis har varit på plats. En brottsplatsundersökning har utförts och vissa spår har säkrats.

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 16 mars kl 06:36

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 45 händelser i Jönköpings län. Sex personer har gripits, alla misstänkta för stöldbrott (se nedan). En person misstänks för rattfylleri och fem personer har omhändertagits för fylleri eller narkotikapåverkan. Inga allvarliga våldsbrott har rapporterats. - 00:48 Polisen beordrades till ett industriföretag i Gnosjö efter att ett inbrottslarm utlösts. Väktare som var på plats strax efter att larmet utlöstes hade hittat ett krossat fönster och gods som verkade tillhöra företaget.   00:58 En av polispatrullerna som var på väg till platsen mötte en bil som kontrollerades. Efter att ha pratat med de fem personerna som befann sig i bilen uppstod misstanke om att de var inblandade i  inbrottet och de greps allihopa misstänkta för stöld genom inbrott. De gripna är alla män i åldrarna 25-35 år. De kommer förhöras och en åklagare beslutar sedan om de ska anhållas eller släppas. - 03:16 Polisen tog emot ett samtal om befarat inbrott på en byggarbetsplats i centrala Jönköping. En person var synlig på kameraövervakning. 03:25 Polis var på plats. Verktyg som misstänks komma från byggarbetsplatsen anträffades liggandes utanför byggarbetsplatsen. En man i 45-årsåldern befann sig på platsen och han greps misstänkt för stöld.   - 02:37 En polispatrull kontrollerade ett fordon och dess förare på Trädgårdsgatan i Jönköping. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol och fick följa med till polisstationen för provtagning misstänks för rattfylleri. Föraren som är en man i 25-årsåldern misstänktes också vara påverkad av narkotika.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 8 mars kl 10:30

Lastbil välte i diket på länsväg 153.

09.10 SOS-larm till polisen om att en lastbil ska ha vält i diket på länsväg 153. Enligt SOS ska det vara en containerlastbil som ligger i diket och läcker diesel. 09.23 den drabbade föraren verkar vara oskadad. 09.38 polisen är framme på olycksplatsen. Bärgare är beställd till lastbilen. 10.08 polisen misstänker inget brott. 10.29 trafiken dirigeras växelvis förbi olycksplatsen i väntan på bärgning. 10.37 föraren, en man i 55-årsåldern, är undersökt av ambulanspersonal och är oskadd. 11.21 bärgare är på olycksplatsen. 13.05 bärgningen är påbörjad och den beräknas enligt Trafikverket att pågå till midnatt. Under den tiden är vägen avstängd. Läs mer om framkomligheten på Trafikverkets hemsida.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
53%
SverigeGnosjö

Brott jämfört med riket