facebook_pixelSvedgatan 21 Jönköpings län, Habo - hitta.se
Hitta.se

Svedgatan 21

566 92 Habo, Habo Jönköpings län

En villa byggd 1962

På adressen finns en villa byggd 1962. Huset är 106 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Hökensås.

Bolån i Habo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Habo. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Habo

Tomten är ca 1125 kvadratmeter

Tomten, SIBBATORP 1:33, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SIBBATORP 1:33 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hökensås

Människorna i Hökensås

Människorna i Hökensås

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Hökensås bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Habos kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 23% har endast grundskoleutbildning. 42% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 395 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 866 310 kronor i lån.

-10%

Här i Habo betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Svedgatan 21 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,17% (0,52)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

33,672% (0,50)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 30,1% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 122% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+122%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

2 715 meter från adressen ligger Fagerhults skola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (451 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (23 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hökensås

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat lördagen den 3 april kl 08:14

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.48 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, endast en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 00.22 polisen kallades till Gränna Camping med anledning av att en kvinna skulle ha blivit utsatt för misshandel. Polisen åkte till platsen och träffade kvinnan, som bodde tillfälligt på campingen med en man hon har en relation med. Polisen påbörjade en utredning om misshandel då det misstänks att kvinnan, som är i 45-årsåldern har blivit utsatt för slag och stryptag vilket förorsakat smärta, svullnad och rodnad i ansiktet. Den misstänkte hade lämnat platsen och kunde inte anträffas. Efter att polisen förhört kvinnan fick hon hjälp att söka sig till ett alternativt tillfälligt boende. 03.02 SOS-larm till polisen om brand utomhus på riksväg 26 i Gislaved. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 29 mars kl 09:29

Förare av lastbil misstänks kört påverkad av alkohol eller droger.

17:59 Polisen larmades till E4 södergående riktning. I närheten av länsgränsen Östergötland/Jönköping körde en lastbil. Flera trafikanter ringde larmnumret då de reagerade på att lastbilen framfördes vingligt och trafikfarligt.   18:20 Mellan Gränna och Jönköping försökte polisen att stanna lastbilen men det verkade som om föraren först inte tänkte stanna på polisens tecken. Efter ett kort förföljande valde föraren dock att stanna. Föraren visade tecken på att vara påverkad av antingen alkohol eller narkotika och han fick följa med till provtagning. Ingen person kom till skada i samband med den vingliga färden. Polisen vill rikta ett tack till de trafikanter som var uppmärksamma och larmade. Innan provtagning är gjord är det viktigt att betona att det finns just en misstanke om rattfylleri. Det går ännu inte att utesluta att körsättet orsakats av ett sjukdomsfall. Texten kommer att uppdateras med brottsmisstankar. UPPDATERING 21:27 Föraren, en man med än så länge okänd identitet, är numera gripen misstänkt för grovt rattfylleri. Blodprov har tagits för att se vad mannen är påverkad av. Han har inte kunnat förhöras då han är så pass påverkad att han behöver nyktra till först.

Kontroll person/fordon

Rapporterat måndagen den 29 mars kl 06:54

Förare av lastbil misstänks kört påverkad av alkohol eller droger.

17:59 Polisen larmades till E4 södergående riktning. I närheten av länsgränsen Östergötland/Jönköping körde en lastbil. Flera trafikanter ringde larmnumret då de reagerade på att lastbilen framfördes vingligt och trafikfarligt.   18:20 Mellan Gränna och Jönköping försökte polisen att stanna lastbilen men det verkade som om föraren först inte tänkte stanna på polisens tecken. Efter ett kort förföljande valde föraren dock att stanna. Föraren visade tecken på att vara påverkad av antingen alkohol eller narkotika och han fick följa med till provtagning. Ingen person kom till skada i samband med den vingliga färden. Polisen vill rikta ett tack till de trafikanter som var uppmärksamma och larmade. Innan provtagning är gjord är det viktigt att betona att det finns just en misstanke om rattfylleri. Det går ännu inte att utesluta att körsättet orsakats av ett sjukdomsfall. Texten kommer att uppdateras med brottsmisstankar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
76%
SverigeHökensås

Brott jämfört med riket