facebook_pixelHermansvägen 120 Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Hermansvägen 120

554 53 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Rosenlund i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hermansvägen 120.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1949

Fastigheten på Hermansvägen 120 är ett flerfamiljshus byggt 1949.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Rosenlund

Boendemiljön i Rosenlund

I området kring Hermansvägen 120 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (42%).

Boendemiljön i Rosenlund

Fyra drönarbilder över Rosenlund

En drönare har flugit över Rosenlund och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Rosenlund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Asecs
Rosenlund, Jönköping
Rosenlunds herrgård
Smålands artilleriregemente

Människorna i Rosenlund

Människorna i Rosenlund

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Rosenlund bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 571 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 945 972 kronor i lån.

-21%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Hermansvägen 120 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,3% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 105% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+105%

Bostadsmarknaden i Rosenlund

i Rosenlund pågår och planeras det för 209 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Huskvarna söder

Just nu finns det 63 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hermansvägen. Snitthyran är 6 136 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

173 meter från adressen ligger Lundens Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Ekhagsringen 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Shalom och Catarina restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (525 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (28 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Rosenlund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 04:30

Personbil och lastbil i mindre krock på E4.

16:05 Polisen larmades till E4, Jönköping. Vid påfarten till E4 vid Ryhov och västerut hade en personbil och en lastbil kört ihop. 16:16 Polis var på plats. Personbilen behövde bärgas från platsen och bärgare beställdes. Inga personskador har rapporterats. 16:27 Det har varit trångt att passera förbi olycksplatsen och det har blivit köbildning men ett körfält har hela tiden varit öppet för trafik. 16:55 Personbilen har bärgats. Lastbilen kunde köras från platsen. Trafiken flyter igen. Det finns ingen misstanke om brott och polisen lämnade platsen.

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 06:52

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver. Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser: 01:15 Polisen larmades till en lagerlokal i södra Sävsjö med anledning av ett pågående inbrott. Två män hade brutit upp en dörr till fastigheten. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Två misstänkta gärningsmän greps när de försökte att fly. Den ena gripne är i 25-årsåldern, den andra i 30-årsåldern. De gripna är misstänkta för stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning genomfördes. 01:25 En hundförare befann sig i Ryhovsområdet i Jönköping med anledning av träning tillsammans med tjänstehund och väktare. I samband med detta hör hundföraren att några personer försöker att bryta sig in i en byggnad som tillhör sjukhuset ungefär 50 meter bort. Träningen avbryts och de beger sig mot den misstänkta brottsplatsen och i samband med detta försöker de två gärningsmännen att fly, men båda fångas in och grips. Den ena gripne är en man i 20-årsåldern, den andra som greps vägrade uppge sin identitet men är i ungefär samma åldersspann som den förstnämnde. Händelsen rubriceras som försök till stöld. 03:23 Polisen larmades om att en man i 80-årsåldern försvunnit från en avdelning på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Under natten har polisen sökt efter mannen, och under morgonen pågår sökandet fortfarande. Läs mer om denna händelse i den länkade notisen nedan . Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Försvunnen person

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 04:39

Man i 80-årsåldern med demenssjukdom försvunnen från avdelning på Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

kl. 03:23 larmades polisen om att en man i 80-årsåldern med en demenssjukdom försvunnit från en avdelning på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Mannen sågs senast till vid 01-tiden, då befann han sig i sitt rum på avdelningen. Vid 02-tiden upptäcktes att mannen lämnat sitt rum. Signalement på mannen är i skrivande stund oklart, troligen har han på sig ett par grå s.k. "mjukisbyxor" och möjligen en randig tröja. Han är ca 170 cm lång och går troligen med rullator. Uppdatering 07:18: Mannen är fortfarande försvunnen och sökandet fortsätter. Polisen söker inne på sjukhuset men även utomhus. UAS (drönare) har använts i sökandet utomhus. Uppdatering 08:43: Mannen är nu påträffad, han hittades inne på en av sjukhusets avdelningar. Mannen kontrolleras nu av personal.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeRosenlund

Brott jämfört med riket