facebook_pixelLasarettsgatan 1C Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Lasarettsgatan 1C

553 18 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Jönköping Centrum i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Lasarettsgatan 1C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1994

Fastigheten på Lasarettsgatan 1C är ett flerfamiljshus byggt 1994.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (juni 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (juni 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Boendemiljön i Jönköping Centrum

I området kring Lasarettsgatan 1 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (331%).

Boendemiljön i Jönköping Centrum

Fyra drönarbilder över Jönköping Centrum

En drönare har flugit över Jönköping Centrum och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Jönköping Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Jönköpings Mekaniska Werkstad
Länscellfängelset i Jönköping
Per Brahegymnasiet
Folkets hus, Jönköping

Människorna i Jönköping Centrum

Människorna i Jönköping Centrum

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Jönköping Centrum bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (13%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 25% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 4% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 593 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 768 373 kronor i lån.

-17%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Lasarettsgatan 1C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 23,5% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 73% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+73%

Bostadsmarknaden i Jönköping Centrum

i Jönköping Centrum pågår och planeras det för 292 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 303 objekt till salu i Jönköping Väster

Just nu finns det 77 hyreslägenheter att byta till i närheten av Lasarettsgatan. Snitthyran är 7 947 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor och tre gymnasieskolor i närheten

45 meter från adressen ligger Hälsans Förskola Fritidshem.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Vettergymnasiet Jönköping (325 meter), som är en privat skola med ca 66 elever. Här har 50% av lärarna lärarexamen och det går sju elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Atollen på Lantmätargränd 63.

Lockas man av restaurangbesök finns Opponenten och You Mat & Vinbar i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (242 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Munksjöparken, ligger ca två minuters gångväg (211 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Jönköping c/o Cardio Club, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Jönköping Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat onsdagen den 21 juli kl 07:57

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver, som är i tjänst till klockan 15:00.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut: 00:52 Polis larmades till Trädgårdsgatan i Jönköping med anledning av att två personer gick och slog söder rutor till ett lägenhetshus. Därefter försvann de från platsen. Polisen har letat efter de misstänkta men utan resultat. En anmälan om skadegörelse kommer skrivas. Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor utan personskador, trafikbrott, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Arbetsplatsolycka

Rapporterat tisdagen den 20 juli kl 01:11

Anställd fick handen i mangeln - förd till sjukhus.

10:59 Polis och ambulans beordrades till ett företag i området Axamo i Jönköping med anledning av en arbetsplatslycka. En man i 40-årsåldern hade manglat tvätt och fått in handen i mangeln. Han var vaken och talbar och fördes till sjukhus med ambulans. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. En anmälan om arbetsplatsolycka kommer skrivas för att utreda händelsen.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 18 juli kl 02:20

Linjebuss krockade med träd.

13.57 Det kom larm om att en linjebuss hade krockat med ett träd på Barnarpsgatan i Jönköping. Tio passagerare fanns ombord plus chauffören, ingen ska ha skadats fysiskt. 14.02 Polis på plats. Ytterligare patruller anslöt. Polisens uppgift blev initialt att se till att räddningstjänsten kunde hantera eventuella risker med bussen. 14.35 Efter att ha undersökt omständigheterna och pratat med inblandade så har polisen bedömt att det inte finns någon misstanke om brott. Polisen var fortfarande kvar på platsen för att stötta räddningstjänsten och hantera trafikläget. 14.45 Rätt antal passagerare ska vara sju personer.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeJönköping Centrum

Brott jämfört med riket