facebook_pixelTegnérgatan 4B Jönköpings län, Jönköping - hitta.se
Hitta.se

Tegnérgatan 4B

553 34 Jönköping, Jönköping Jönköpings län

Adress i Jönköpings Sofia i Jönköping i Jönköpings län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tegnérgatan 4B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1950

Fastigheten på Tegnérgatan 4B är ett flerfamiljshus byggt 1950.

Bolån i Jönköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Jönköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Jönköping

Boendemiljön i Jönköpings Sofia

Boendemiljön i Jönköpings Sofia

I området kring Tegnérgatan 4 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (81%).

Boendemiljön i Jönköpings Sofia

Tre drönarbilder över Jönköpings Sofia

En drönare har flugit över Jönköpings Sofia och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Jönköpings Sofia från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Västra torget
Jönköpings Mekaniska Werkstad
Söder, Jönköping
Immanuelskyrkan, Jönköping

Människorna i Jönköpings Sofia

Människorna i Jönköpings Sofia

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Jönköpings Sofia bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 35 år, vilket är lägre än medelåldern i Jönköpings kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 35% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 516 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 580 630 kronor i lån.

-13%

Skatteläget i Jönköping

För de som är folkbokförda på Tegnérgatan 4B gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,26% (-0,02)

0,242% (0,00)

Summa

32,842% (-0,33)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+109%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 161 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 3 objekt till salu i Väster

Just nu finns det 60 hyreslägenheter att byta till i närheten av Tegnérgatan. Snitthyran är 6 661 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

98 meter från adressen ligger Hälsans Förskola Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Kristinedalsgatan 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Tandoori Palace och Opponenten i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (247 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Munksjöparken, ligger ca en minuts gångväg (135 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness Atlantis Spa, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Jönköpings Sofia

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 02:42

Dam bestulen på Västra Storgatan.

13.01 polisen fick samtal om att en äldre dam, skulle ha blivit bestulen på Västra Storgatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. 14.28 polisen är nu klar på platsen med den inledande utredningsåtgärderna. Det som hänt är att en dam i 75-årsåldern har blivit bestulen i ett trapphus på Västra Storgatan där en man ska kommit in i trapphuset och ryckt till sig hennes handväska som låg på rollatorn. Mannen försvann sedan springande ut på baksidan av Västra Storgatan 33. Kvinnan har blivit bestulen på en handväska innehållande plånbok med mindre summa kontanter, körkort, betalkort, busskort och lotter. Hon har inte blivit fysiskt skadad men tydligt skärrad och upprörd av händelsen. Polisen har spanat och spårat med hund i omgivningarna, men det har inte lett till något frihetsberövande. Polisen behöver allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser av en ensam person som kan ha uppträtt misstänkt strax före 13-tiden. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Stöld

Rapporterat fredagen den 22 januari kl 07:52

Kvinna misstänkt för stöld i butik.

18.49 personalen ringde från en butik i Jönköping om att en kvinna hade stoppats i butiken eftersom hon misstänktes för stöld. 19.13 polisen är vid butiken och börjar utreda vad som hänt, 19.40 polisen är nu klar i butiken och utredningen fortsätter på polisstationen. Kvinnan, i 40-årsåldern har fått följa med till polisstationen för föhör. Hon misstänks ha stulit i den aktuella butiken och i samband med ingripandet upptäcktes att hon hade misstänkt stöldgods från ett flertal andra butiken i en väska. Polisen kommer nu att försöka utreda var stöldgodset kan komma ifrån och förhör kommer att genomföras med kvinnan. Det är inte utrett vad av hennes tillhörigheter som kan misstänkas vara stulet.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:12

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 01.25 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 20-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs av polisen. 04.41 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i på e4 Jönköping uppstod misstanke om drogpåverkan på föraren, en man i 25-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör. 06.01 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Nässjö uppstod misstanke om alkoholpåverkan på föraren, en man i 45-årsåldern. Han blev misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning och fick följa med för provtagning och förhör. Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om. Det är kallt i länet under natten/morgonen och polisen vill påminna om vikten av att hålla rutorna på fordon rena från snö och is. Och att dessutom köra försiktigt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
571%
SverigeJönköpings Sofia

Brott jämfört med riket