Jönköpingsvägen 89 Jönköpings Län, Värnamo - hitta.se

Jönköpingsvägen 89

331 34 Värnamo, Värnamo Jönköpings Län

Adress i Värnamo i Värnamo i Jönköpings Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Jönköpingsvägen 89.

Hitta hit

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Räkna på ditt bolån i området. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!

Boendemiljön i Värnamo

housing_info

Området kring Jönköpingsvägen 89 består till 93% av småhus. Det är vanligt med radhus och kedjehus som för det mesta är byggda på 70- och 40-talet.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 7.54%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 7,283 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Värnamo

area_interests

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Värnamo bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Värnamo har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 13% har endast grundskoleutbildning. 55% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 88%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 282 kr, vilket är 7% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 103 536 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-7%

Skatteläget i Värnamo

För de som är folkbokförda på Jönköpingsvägen 89 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,52(-0,13)

11,26(-0,02)

0,242(0,00)

Summa

33,022(-0,15)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 32,9% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 102% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+102%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Ford i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor, två grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

1 170 meter från adressen ligger Åhus Förskola Daghem Fritidshem.

Närmaste grundskola är Gröndalsskolan (1 610 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Lichron Teknikgymnasium Värnamo (1 279 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Ässet på Brogatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Scandic Värnamo och Café 18 i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (137 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (467 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Värnamo c/o Alpdalens Sport Center, sju minuters promenad från adressen.

Arbetsmarknaden i Värnamo

Jobb i närheten

Just nu finns det 586 lediga jobb i Värnamo, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Jönköpings Län. Bland annat söker man:

- Intervjuare, opinionsundersökning

- Butikssäljare, fackhandel

- Utesäljare

- Civilingenjör, tillverkningsindustri

- Företagssjuksköterska/Företagssköterska

Exempel på företag som anställer just nu:

- Nordic Mystery Shopping Sverige AB

- Newport Collection AB

- Productcare Sweden AB

- Knightec

- Hälsocenter Västerås

100%
Jönköpings LänVärnamo

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Värnamo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Trafikolycka, vilt

Rapporterat torsdagen den 17 oktober kl 06:46

En bilist har krockat med en älg i Hillerstorp

SOS-alarm meddelar att en bilist har krockat med en älg utefter Lv151 i höjd med Hillerstorp. Polisen är på plats för att dirigera trafiken. Det finns ingen information om eventuella personskador i samband med olyckan. UPPDATERING kl. 07.22 Det visar sig att det är två bilister som har krockat med samma älg. Älgen är död och en jägare kommer att ta hand om djuret.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 13 oktober kl 07:37

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan midnatt har polisens regionledningscentral hanterat 53 ärenden gällande Jönköpings län. Natten har varit relativt stökig med flertalet rapporterade våldsbrott. 23:52 Polisen larmades till ett vaktmästarförråd på Solbacksgatan i Gislaved med anledning av inbrott. Tre personer har setts göra inbrott och lämnat platsen i en personbil. En polispatrull stannade en bil som stämde in på signalementet vid Burseryd. I bilen befann sig tre personer varav två erkände på plats att de utfört stölden. De misstänks för grov stöld men då det inte ansågs finnas häktningsskäl släpptes de på plats efter förhör. Misstanken kvarstår. 00:53 Inbrott i villa på Storgatan i Värnamo. En boende vaknade och upptäckte att han precis hade haft inbrott i en förrådsdel av huset. Därifrån hade ett vapenskåp släpats ut på altanen. I anslutning till huset anträffade polis två personer som greps misstänkta för inbrottet. De är båda män och är i 40 respektive 45-årsåldern. 01:57 En plåtdörr till en bankomat sprängdes i Råslätts centrum. Okända gärningspersoner har försökt att tillgripa pengar men inte lyckats. Gärningspersonerna sprang då från platsen. Då det misstänktes att ännu en sprängladdning fanns kvar på platsen kallades nationella bombskyddet till platsen och hanterade ytterligare en sprängladdning. Polisen har sökt efter gärningspersonerna men ännu är ingen gripen. 03:24 Polisen beordrades till Juneporten där två kvinnor i 20-årsåldern  ska ha blivit misshandlade av en man. Kvinnorna hade skador i ansiktet och en av dem blödde från foten. De fördes med ambulans till sjukhus. En namngiven man i 35-årsåldern kunde gripas i en lägenhet i Jönköping strax efter klockan 06:00 och misstänks för två fall av misshandel. 04:07 Polisen larmade till en lägenhet i centrala Eksjö med anledning av en misshandel. En man i 18-årsåldern ska ha slagit en annan man som fick föras till sjukhus med ambulans då han fått en sårskada i huvudet. Den utpekade gärningsmannen greps i anslutning till platsen och fördes till polisstationen för förhör. Gärningspersonen är också en man i 18-årsåldern och han misstänks för misshandel.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 8 oktober kl 12:38

Trafikolycka

11.51 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på riksväg 27 i Värnamo. Enligt SOS ska en bil ha hamnat på taket. 11.58 polisen är framme på olycksplatsen, som är sydväst om Värnamo. 12.22 det finns ingen misstanke om brott. Bärgare kommer att ta hand om bilen. 13.20 riksväg 27 stängs av i 30 min i samband med bärgningen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
47%
SverigeVärnamo

Brott jämfört med riket