Storgatan 93

577 34, Hultsfred Kalmar län

Storgatan 93

577 34, Hultsfred Kalmar län

Adress i Hultsfred i Hultsfred i Kalmar län. Här bor Tommy, Maud och Tomas och två företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Storgatan 93 består till 56% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 90- och 60-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Hultsfred bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Hultsfred kommun(51år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (18%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hultsfred har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 25% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 59% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 79%.

-12%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 818 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 469 737 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Hultsfred betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Storgatan 93 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,4 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,91%

 (0,26)

11,37%

 (0,09)

0,242%

 (0,00)

Summa

33,522%

 (0,35)

+51%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 46,9% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 51% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Audi i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

659 meter från adressen ligger Råsebäckskolan.

Närmaste grundskola är Lindblomsskolan (860 meter), som är en kommunal skola med ca 473 elever i årskurserna 1-6. Här har 87% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Hultfreds Gymnasium (718 meter), som är en kommunal skola med ca 380 elever. Här har 67% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Hultsfred på Bryggerigatan 2.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (187 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sju minuters gångväg (738 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Frisörer, Religiösa Samfund, Brand- & Räddningstjänst, Svenska kyrkan och Hotell & Pensionat.

Frisörer

Religiösa Samfund

Brand- & Räddningstjänst

Svenska kyrkan

Hotell & Pensionat

Arbetsmarknaden i Hultsfred

Jobb i närheten

Just nu finns det 41 lediga jobb i Hultsfred, vilket motsvarar 41% av alla lediga jobb i Kalmar län. Bland annat söker man:

- Helpdesktekniker/Supporttekniker

- Brevbärare

- Lagerarbetare

- CNC-operatör/FMS-operatör

- Hemförsäljare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Hultsfreds kommun , För - och grundskola

- PostNord Sverige AB

- Lernia Bemanning

- Montico AB

- ZELECTED BY HOUZE AB

41%
Kalmar län Hultsfred

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hultsfred

Olovlig körning

Rapporterat lördagen den 20 oktober kl 06:45

Olovlig körning, Målillavägen

Polispatrull stoppar en bil på Målillavägen i Hultsfred för en kontroll. Det visar sig att föraren, en man född -97, saknar behörighet att köra fordonet och misstänks för olovlig körning.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat söndagen den 14 oktober kl 01:13

Rv34, strax söder om Storebro. Bil och älg i olycka.

Polis kallas till platsen med anledning av en olycka mellan en bil och en älg. Trafikläget är okänt i nuläget. Olyckan har inträffat i södergående körriktning och det finns inga uppgifter om personskador. 13.20 Älgen har lämnat platsen och en eftersöksjägare kommer att kontaktas. Enligt uppgift är det inga personskador.

Stöld

Rapporterat tisdagen den 9 oktober kl 06:51

Stöld ur bil.

Polispatrull beordras med anledning av en misstänkt stöld i området Norrgården i Vimmerby. En uppringare iakttar en person som bär ut saker från uppringarens bil. När uppringaren sedan går för att se efter vad som kan ha stulits konstateras att flertalet verktyg och tillbehör saknas. Ingen gärningsman är gripen.

51%
Sverige Hultsfred

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se