facebook_pixelHans Villius Gata 28 Kalmar län, Kalmar - hitta.se
Hitta.se

Hans Villius Gata 28

393 60 Kalmar, Kalmar Kalmar län

Adress i Ljusstaden i Kalmar i Kalmar län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hans Villius Gata 28.

Hitta hit

En villa byggd 2009

På adressen finns en villa byggd 2009. Huset är 147 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Ljusstaden.

Värderingen är 33 809 kr/m²

Villan på Hans Villius Gata 28 värderas till ca 4 970 000 kr (33 809 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

4 970 000 kr

Bolån i Kalmar - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalmar. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Kalmar

Tomten är ca 674 kvadratmeter

Tomten, FRIHETEN 4, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten FRIHETEN 4 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Ljusstaden

Boendemiljön i Ljusstaden

Området kring Hans Villius Gata 28 består till 122% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Två Systrars kapell
Skälby gård, Kalmar
Villa Solbacken, Kalmar
S:ta Birgitta församling

Människorna i Ljusstaden

Människorna i Ljusstaden

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Ljusstaden bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Kalmars kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 55% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 675 kr, vilket är 13% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 208 273 kronor i lån.

+13%

Skatteläget i Kalmar

För de som är folkbokförda på Hans Villius Gata 28 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,81% (0,16)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,422% (0,25)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,7% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 32% fler röster än riksgenomsnittet.

M+32%

Bostadsmarknaden i Ljusstaden

i Ljusstaden pågår och planeras det för 74 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ljusstaden

Just nu finns det 16 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hans Villius Gata. Snitthyran är 7 204 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

253 meter från adressen ligger Björkenäs förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Lille Bullens Väg 1.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (562 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (29 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Puls & Träning, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ljusstaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat lördagen den 16 januari kl 07:09

Misshandel på Polhemsgatan.

Flera polispatruller larmas till platsen där det enligt uppgifter uppstått bråk mellan flera personer. Enligt vittnen har bråket startat inne på restaurangen och fortsatt utanför. Det finns inga uppgifter på att någon skadats allvarligt. Inga personer greps i samband av bråket men två anmälningar av misshandel har upprättats.

Motorfordon, stöld

Rapporterat torsdagen den 7 januari kl 07:08

Misstönkt stulen bil i kollision, Berga.

En personbil försöker köra ifrån en polispatrull som försökt stoppa den för kontroll i stadsdelen Berga. Färden går vidare till Lilla Björnvägen där bilen kolliderar med en parkerad personbil samt en stolpe. Vid kontroll visar det sig att bilen är försedd med fel registreringsskyltar och föraren, en 46-årig man, grips misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Inbrott

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 07:02

Inbrott i lägenhet, Djurängen.

Ett inbrott konstateras i en lägenhet på Djurängen där någon brutit sig in. Om någonting tillgripits och i så fall vad, är inledningsvis okänt då målsägaren inte gått att få tag på. Lägenheten spärras av i väntan på brottsplatsundersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
281%
SverigeLjusstaden

Brott jämfört med riket