facebook_pixelLandgången 4 Kalmar län, Kalmar - hitta.se
Hitta.se

Landgången 4

392 31 Kalmar, Kalmar Kalmar län

Bolån i Kalmar - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalmar. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Kalmar

Boendemiljön i Kalmar Domkyrkodistrikt

Människorna i Kalmar Domkyrkodistrikt

Människorna i Kalmar Domkyrkodistrikt

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Kalmar Domkyrkodistrikt bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Kalmars kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 31% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 388 kr, vilket är lika mycket som i Sverige. Personerna i området har i snitt 724 088 kronor i lån.

+1%

Skatteläget i Kalmar

För de som är folkbokförda på Landgången 4 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,81% (0,16)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

33,422% (0,25)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 25,3% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 65% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+65%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 325 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Kalmar Centrum

Just nu finns det 21 hyreslägenheter att byta till i närheten av Landgången. Snitthyran är 6 535 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

628 meter från adressen ligger Förskolan Trollet.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Energikakan AB/Vitargo på Skeppsbron 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurant L och Magasinet i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Sylvanderparken, ligger ca en minuts gångväg (133 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Äventyrsbadet, tolv minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Kalmar Domkyrkodistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat onsdagen den 12 maj kl 10:14

Sandås. Brand i lägenhet.

Polisen är på plats Hemming Gadhs väg tillsammans med räddningstjänst och ambulanssjukvård med anledning av brand i lägenhet i ett äldreboende. Räddningstjänsten har undsatt en person från aktuell lägenhet. Polisen har just nu ingen information om personens skadeläge. Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats som leds av räddningstjänsten. Polisens uppgift är i första hand att biträda räddningstjänsten i dess arbete och därefter att utreda om det i sammanhanget kan misstänkas brott. Uppdatering kl. 22.29: En kvinna är förd till sjukhus med ambulans.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 12 maj kl 08:29

Personbil och lastbil i kollision på E22.

En lastbil och en personbil är inblandade i en olycka på E22 vid trafikplats Kalmar centrum. Det öär stopp i trafiken i södergående körriktning till följd av olyckan. Uppdatering: Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med olyckan. Vägen är åter öppen för trafik.

Olaga hot

Rapporterat tisdagen den 4 maj kl 04:23

Storgatan. Bråk i galleria.

Polisens regionledningscentral får samtal om ett bråk mellan två kvinnor på en frisörsalong i en galleria på Storgatan. Polis skickas till platsen. Ingen var fysiskt skadad och anmälan om olaga hot samt ofredande upprättades. Gärningspersonen är en kvinna i 40-årsåldern och målsäganden är en kvinna i 30-årsåldern. Senare, vid 12-tiden, återvände gärningspersonen till platsen och gick till angrepp med våld mot målsäganden. Polis skickades på nytt till adressen. Gärningspersonen, kvinnan i 40-årsåldern, greps misstänkt för misshandel.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
281%
SverigeKalmar Domkyrkodistrikt

Brott jämfört med riket