facebook_pixelGladhammar Snickargården 1 Kalmar Län, Västervik - hitta.se

Gladhammar Snickargården 1

593 96 Västervik, Västervik Kalmar Län

Adress i Gladhammar i Västervik i Kalmar Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Gladhammar 1.

Hitta hit

En villa byggd 1870

På adressen finns en villa byggd 1870. Huset är 130 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Gladhammar.

Bolån i Västervik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västervik. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Västervik

Tomten är ca 4778 kvadratmeter

Tomten, GLADHAMMAR 6:2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GLADHAMMAR 6:2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Gladhammar

Människorna i Gladhammar

Människorna i Gladhammar

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Gladhammar bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Västerviks kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 915 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 643 397 kronor i lån.

-8%

Skatteläget i Västervik

För de som är folkbokförda på Gladhammar 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,16% (-0,49)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

32,772% (-0,40)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,6% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Suzuki och Toyota i området.

Suzuki
Toyota

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

4 145 meter från adressen ligger fritidshem Gunnebo förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (336 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (59 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gladhammar

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Bedrägeri

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 02:54

Kvinna i 90-års åldern utsatt för bedrägeri.

Polisen larmas till en adress i Västervik med anledning av ett bedrägeri. Det rör sig om en kvinna i 90-års åldern som fått telefonsamtal från en man som utgav sig för att ringa från banken. Efter samtalet har en man dykt upp på den drabbades hemadress och vilselett kvinnan att släppa in honom i bostaden. Han kom på så sätt över smycken samt kvinnans bankkort. Därefter avvek gärningsmannen från platsen. Det har sedan gjorts olovliga uttag med kvinnas bankkort. Den totala summan är för närvarande okänd. Polisen har varit på plats och talat med den drabbade. En anmälan om bedrägeri samt stöld upprättas. Ingen gärningsperson gripen för närvarande. Polisen vill uppmana till vaksamhet. Lämna inte ut bankkort och bankuppgifter till främmande personer som kontaktar dig via telefon, ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon. Se länken nedan för mer information om hur du kan skydda dig mot bedragare.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 05:16

Viltolycka E22, Almvik

En personbil har kolliderat med en älg på E22 i höjd med Almvik. Polis, räddningstjänst och ambulans jobbar på platsen. Olyckan påverkar trafiken i båda riktningar. En person är avförd med ambulans och bärgare är på väg till platsen.

Narkotikabrott

Rapporterat fredagen den 13 november kl 07:00

Stök utanför flerfamiljshus, Masugnsgatan

En boende på adressen vaknar av att det stökas utanför lägenhetshuset. Hen berättar att några personer befinner sig utanför byggnaden samt att det ser ut som någon bär kniv. Polis åker till platsen. En man i 20-årsåldern blir omhändertagen för berusning och vederbörande misstänks för brott mot knivlagen och narkotikabrott då polis anträffar kniv samt misstänkt narkotika på honom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
43%
SverigeGladhammar

Brott jämfört med riket