facebook_pixelMidgård 8C Kalmar län, Västervik - hitta.se

Midgård 8C

593 39 Västervik, Västervik Kalmar län

Adress på Södermalm i Västervik i Kalmar län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Midgård 8C.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1965

Fastigheten på Midgård 8C är ett flerfamiljshus byggt 1965.

Bolån i Västervik - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Västervik. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Västervik

Boendemiljön på Södermalm

Boendemiljön på Södermalm

Området kring Midgård 8 består till 32% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1930-talet.

Boendemiljön på Södermalm

Två drönarbilder över Södermalm

En drönare har flugit över Södermalm och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Södermalm från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Västerviks kommun
Kronohäktet i Västervik
Västerviks församling
Västerviks stad

Människorna på Södermalm

Människorna på Södermalm

Yngre singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i förorter kring de större städerna

På Södermalm bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är lägre än medelåldern i Västerviks kommun (52år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 935 kr, vilket är 3% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 138 696 kronor i lån.

+3%

Skatteläget i Västervik

För de som är folkbokförda på Midgård 8C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,16% (-0,49)

11,37% (0,09)

0,242% (0,00)

Summa

32,772% (-0,40)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 43,0% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 52% fler röster än riksgenomsnittet.

S+52%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och BMW i området.

Toyota
BMW

Bostadsmarknaden på Södermalm

Södermalm pågår och planeras det för 46 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 6 objekt till salu i Karstorp

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

251 meter från adressen ligger Björken Daghem Förskola Fritidshem.

Närmaste grundskola är Ludvigsborgsskolan (337 meter), som är en kommunal skola med ca 259 elever i årskurserna 7-9. Här har 75% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Västerviks gymnasium (182 meter), som är en kommunal skola med ca 970 elever. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Västervik Vapengränd på Vapengränd 7.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Blåklinten och Västerviks Kolgrill i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (935 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (313 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Malkars Träningscenter, fyra minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Södermalm

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Bedrägeri

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 02:54

Kvinna i 90-års åldern utsatt för bedrägeri.

Polisen larmas till en adress i Västervik med anledning av ett bedrägeri. Det rör sig om en kvinna i 90-års åldern som fått telefonsamtal från en man som utgav sig för att ringa från banken. Efter samtalet har en man dykt upp på den drabbades hemadress och vilselett kvinnan att släppa in honom i bostaden. Han kom på så sätt över smycken samt kvinnans bankkort. Därefter avvek gärningsmannen från platsen. Det har sedan gjorts olovliga uttag med kvinnas bankkort. Den totala summan är för närvarande okänd. Polisen har varit på plats och talat med den drabbade. En anmälan om bedrägeri samt stöld upprättas. Ingen gärningsperson gripen för närvarande. Polisen vill uppmana till vaksamhet. Lämna inte ut bankkort och bankuppgifter till främmande personer som kontaktar dig via telefon, ingen seriös aktör skulle be dig om det per telefon. Se länken nedan för mer information om hur du kan skydda dig mot bedragare.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 05:16

Viltolycka E22, Almvik

En personbil har kolliderat med en älg på E22 i höjd med Almvik. Polis, räddningstjänst och ambulans jobbar på platsen. Olyckan påverkar trafiken i båda riktningar. En person är avförd med ambulans och bärgare är på väg till platsen.

Narkotikabrott

Rapporterat fredagen den 13 november kl 07:00

Stök utanför flerfamiljshus, Masugnsgatan

En boende på adressen vaknar av att det stökas utanför lägenhetshuset. Hen berättar att några personer befinner sig utanför byggnaden samt att det ser ut som någon bär kniv. Polis åker till platsen. En man i 20-årsåldern blir omhändertagen för berusning och vederbörande misstänks för brott mot knivlagen och narkotikabrott då polis anträffar kniv samt misstänkt narkotika på honom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
43%
SverigeSödermalm

Brott jämfört med riket