Östra Kyrkogatan 3 Kronobergs län, Åseda - hitta.se

Östra Kyrkogatan 3

364 30 Åseda, Uppvidinge Kronobergs län

Adress i Åseda i Åseda i Kronobergs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Östra Kyrkogatan 3.

Hitta hit

En villa byggd 1964

På adressen finns en villa byggd 1964. Huset är 131 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Åseda.

Värderingen är 5 633 kr/m²

Villan på Östra Kyrkogatan 3 värderas till ca 738 000 kr (5 633 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

738 000 kr

Bolån i Åseda - räkna på din boendekostnad

Räkna på ditt bolån i Åseda. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 739 kvadratmeter

Tomten, ÅDALEN 19, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Åseda

housing_info

I området kring Östra Kyrkogatan 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60- och 80-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (48%).

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 7.77%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 29,901 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Åseda

area_interests

Pensionärer med medelinkomster i äldreboende

I Åseda bor 52% kvinnor och 48% män. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Åseda har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 21% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 78%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 13 411 kr, vilket är 51% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 79 913 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-51%

Här i Uppvidinge betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Östra Kyrkogatan 3 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,61(-0,04)

12,00(0,72)

0,242(0,00)

Summa

33,852(0,68)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,0% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 156% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+156%

Bilägande

Man kör gärna KIA och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

263 meter från adressen ligger Lärkan Förskola Fritidshem.

Närmaste grundskola är Åsedaskolan (246 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Uppvidinge Gymnasieskola (760 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (152 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (40 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Åseda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 12 december kl 09:05

Trafikolycka på riksväg 31 i Korsberga.

08.50 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 31 i Korsberga. Enligt SOS ska en bilist ha fått en sten i vindrutan och sedan kört av vägen. 08.53 polisen är på väg till platsen. 09.19 en manlig bilförare i 25-årsåldern är förd till sjukhus med ansiktsskador. Bilen kommer att bärgas senare. Vägen är fri. Det finns ingen misstanke om brott.

Stöld/inbrott

Rapporterat söndagen den 8 december kl 12:02

Stöld av utrustning från två BMW-bilar.

09.15 Polisen fick samtal om att det hade stulits ratt och airbag från en BMW som stod parkerad i området Östanskog i Vetlanda. 11.09 Polis på plats för teknisk undersökning. Stölden har inträffat mellan midnatt, natten till lördag, och 08 på söndagen. 11.32 När patrullen var i området upptäckte de ytterligare en drabbad BMW-ägare. Efter kontakt med ägaren genomfördes en teknisk undersökning även på den. Stölden ska ha inträffat någon gång mellan 15.30 på lördagen och 10.00 på söndagen. Tjuven har krossat rutor på bilarna för att komma åt ratt och airbag.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat lördagen den 30 november kl 08:52

Påkörd cyklist

16.40 inkom samtal om att en cyklist blivit påkörd av en bilist på Missionsgatan i Vetlanda. Cyklisten, en man född -33, fördes till sjukhus för vård. Den påkörande bilisten smet från platsen. Polisen är intresserad av alla som har gjort iakttagelser i samband med trafikolyckan. Hör gärna av er till polisen på tel. 114 14. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
63%
SverigeÅseda

Brott jämfört med riket