Spåningslanda Kronobergs län, Alvesta - hitta.se

Spåningslanda

Kronobergs län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,46%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,47% (april 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,46% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.365.608 kr kronor och den första avbetalningen är 2.883 kr kronor.
Bolån i området

Boendemiljön i Spåningslanda

Människorna i Spåningslanda

30% rabatt på Sveriges populäraste barnförsäkring!

Ge ditt barn en trygg start med Sveriges populäraste barnförsäkring! Just nu får alla barn under tre år 30% rabatt första året.

Läs mer och ansök om Trygg-Hansas barnförsäkring nu!

Trygghansa logo
Barnförsäkring
Trygghansa

Familjer med barn i grundskoleålder

I Spåningslanda har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 36% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

Här i Alvesta betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,42(-0,23)

12,00(0,72)

0,242(0,00)

Summa

33,662(0,49)

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 16 objekt till salu i Alvesta Öster

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Mäster Espings Väg 11 ligger Aringsås Förskola.

Händelser och brott i närheten av Spåningslanda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 4 juni kl 06:57

Man misshandlad av flera personer, Brittsommarvägen.

Polis och ambulans åker till Brittsommarvägen där en man född -97 skall ha blivit skuren i armen av flera okända gärningspersoner utomhus. Ambulans kontrollerar mannen men det är oklart om han behöver följa med till sjukhus för fortsatt vård. En anmälan upprättas om misshandel.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 3 juni kl 02:33

Personbil i olycka, väg 23, Skatelöv.

En personbil skall ha kolliderat med ett mitträcke på väg 23 i Skatelöv i södergående riktning. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats.   14:47 Trafiken är avstängd i båda riktningarna. En bärgare är på väg till platsen.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 2 juni kl 10:12

Fyra män gripna efter misshandel.

Polis larmas till en lägenhet i stadsdelen Araby med anledning av ett bråk. Efter närmre utredning på platsen framkommer att det varit ett slagsmål. Fyra män kan kort därefter gripas för inblandning i händelsen. Ingen person behövdes föras till sjukhus med ambulans. Polisen är klara på platsen. Anmälan om misshandel upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
27%
SverigeSpåningslanda

Brott jämfört med riket