facebook_pixelNorrhult Kronobergs län, Norrhult - hitta.se
Hitta.se

Norrhult

Kronobergs län

Postort i Uppvidinge inom Kronobergs län som angränsar till Klavreström, Braås, Lenhovda, Åseda och Korsberga.

I området finns 917 personer över 16 år och 93 företag.

Bolån i Norrhult - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Norrhult. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Norrhult

Boendemiljön i Norrhult

Människorna i Norrhult

Människorna i Norrhult

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Norrhult bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Uppvidinges kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (23%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Norrhult har 13% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 11% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 740 kr, vilket är 20% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 831 956 kronor i lån.

-20%

Här i Uppvidinge betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,61% (-0,04)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

33,852% (0,68)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,5% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+76%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Norrhults

Det har sålts 3 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 11 822 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 324 kr/m2 och går upp med 28.13 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Klavrevägen 28 ligger Svalörtens Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. ICA Nära Norrhult på Köpmangatan 6.

Händelser och brott i närheten av Norrhult

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 06:44

Trafikolycka på väg Lv881 vid Tolg.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på väg till olycksplatsen. Enligt initiala uppgifter har en epa kört av vägen och voltat. Föraren har tagit sig ut ur bilen, oklar trafikpåverkan. Uppdatering: Föraren, en pojke i 17-års åldern fördes till sjukhus med ambulans. Bilen är bärgad från platsen. Patrullen kommer att skriva en anmälan om trafikolycka.

Polisinsats/kommendering

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 07:47

Det senaste gällande insatsen i Vetlanda i går.

Polisen har under natten och morgonen jobbat vidare med ärendet i Vetlanda. Vi kommer att hålla en pressträff i eftermiddag.  De journalister som vill delta mejlar sin anmälan till monica.bergstrom@polisen.se så får ni bekrätelse och mer information om hur ni kopplar upp er. Det är inte helt klart exakt vilka som deltar men ambitionen är att kunna dela med oss av vad som går att säga i ärendet. YTTERLIGARE INFORMATION TILL MEDIA: Polisen arbetar fortsatt intensivt i ärendet. Utöver det omfattande arbetet med själva utredningen så kommer polisen ha ökad närvaro i Vetlanda under dagen, i trygghetsskapande syfte. Om någon har sett någon del av händelserna eller om man har annan information som kan vara av intresse för polisen så bör man söka upp en polis på plats eller ringa 114 14. Låt polisen avgöra vad som är intressanta uppgifter eller ej. Vad gäller skadeläget på de drabbade personerna, samt den gripne mannen, så hänvisar polisen till Region Jönköping. Ett fåtal avspärrningar finns kvar i Vetlanda tills polisens tekniska undersökningar är klara. Andra utredningsåtgärder som har skett och som kommer att ske kan inte kommenteras på grund av förundersökningssekretess. Brottsrubriceringen kvarstår, men detaljer om vad som har hänt kan inte kommuniceras ytterligare i nuläget. Många förhör och annat arbete återstår. En pressträff är planerad till preliminärt kl 14 i dag, för att berätta om var vi står i utredningen. Ytterligare information om pressträffen kommer så småningom. Se mer om anmälan för deltagande högst upp i denna händelsenotis. Det finns ingen ytterligare information att lämna före pressträffen. Uppdatering 09:20 Polisens pressträff har fått en ny tid. Den kommer att hållas 15.00 digitalt . Vi återkommer med mer information. Samma sak gäller som tidigare att intresserade journalister mejlar monica.bergstrom@polisen.se för att anmäla sig och få inloggningsuppgifter. Uppdatering 12.20 Den misstänkte mannen i 20-årsåldern har anhållits efter beslut av åklagare. Han är misstänkt för försök till mord. Precis som tidigare utreds inte ärendet som ett terrorbrott. Den typen av brottsrubricering utreds av Säpo och åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. Vad gäller mannens motiv så är det något som fortsatt kommer att utredas, och Säpo har fortsatt en delaktighet i utredningen. Ärendet leds nu av åklagare Adam Rullman och frågor om anhållandet får ställas till Åklagarmyndigheten. Åklagare kommer inte att närvara vid pressträffen kl 15.  UPPDATERING 13.50 Pressträffen startar klockan 15:00 i Vetlanda. Pressträffen är enbart digital. Efteråt finns det möjlighet att göra enskilda intervjuer utomhus utanför Vetlanda stadshus, Storgatan 1. På pressträffen kommer representanter från Polismyndigheten, Region Jönköping och Vetlanda kommun delta. Inloggningsuppgifter kommer skickas till de som har anmält sig till monica.bergstrom@polisen.se

Polisinsats/kommendering

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 03:33

Pågående polisinsats i Vetlanda.

14.54 polisens regionledningscentral fick ett flertal telefonsamtal från Vetlanda. Inringarna berättade om att flera personer skulle ha blivit angripna med ett tillhygge bland annat på eller i närheten av Bangårdsgatan. 15.10 den första av ett flertal polispatrull är framme i det aktuella området i Vetlanda. 15.13 en misstänkt person är gripen av polisen och den ingripande polispatrullen har i samband med gripandet avlossat sitt tjänstevapen. Den gripne är skadad men skadeläget är oklart. Hen är förd till sjukhus med ambulans. 15.22 polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 15.30 läget just nu är att fyra personer ska ha blivit angripna med ett tillhygge. 15.53 trafikverket har på begäran av polisen beslutat om tågstopp innebärande att inga tåg kommer att trafikera Vetlanda under den närmaste tiden. Polisen vill uppmana allmänheten i Vetlanda att ta kontakt med poliser på plats och berätta vad man kan ha gjort för iakttagelser. Det kan vara att stor vikt för utredningen av händelsen. 16.17 polisen arbetar nu i Vetlanda med ett 15-tal polispatruller och ytterligare resurser är på väg, exempelvis kriminaltekniker. Polisen vädjar till allmänheten att respektera avspärrningar och andra direktiv som kan komma att lämnas av polisen i Vetlanda. Polisen arbetar nu i huvudsak med att hålla förhör med inblandade personer och att säkra bevisning i olika former. 16.27 den person som har gripits av polisen är en man i 20-årsåldern. Hans skadeläge är fortfarande oklart, men han vårdas på sjukhus och bevakas av polis. Polisen vill betona att förundersökningen gäller försök till mord. Det finns för närvarande inga misstankar om terrorbrott. 16.31 polisen arbetar intensivt med utredningsarbetet och just nu har polisen fått kontakt med sju personer som är drabbade på olika sätt av händelsen. Det finns inga närmare uppgifter om skadeläget på de drabbade, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha avlidit. Tågtrafiken kan nu trafikera Vetlanda i begränsad omfattning på ett spår. 16.45 parallellt med utredningen om försök till mord pågår även en utredning av polisens agerande i samband med gripandet. Gripandeplatsen är avspärrad och utredningen av polisens agerande utreds av en åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Med anledning av denna utredning kommer polisen inte att kommentera närmare om gripandet och varför polisen har avlossat verkanseld. 17.15 polisen har nu fått kontakt med åtta drabbade personer i händelsen. Skadeläget är oklart för polisen men kommer senare att kommuniceras av Region Jönköping. Polisen har läget under kontroll i Vetlanda, den mest akuta situationen är nu över och polisens arbete inriktas nu allt mer på utredningsarbetet. Det finns i nuläget inget som tyder på fler gärningspersoner som misstänks i denna 18.47 I det pågående arbetet med utredningen har ärendet omrubricerats. Nu är rubriceringen misstänkt terroristbrott. Detta ändrar våra planer för kommunikationen i ärendet. Polisen kommer att hålla  en digital pressträff istället för enskilda intervjuer. Inriktningen är att kunna hålla den klockan 20.00. Närvarande blir chef för lokalpolisområde Höglandet Jonas Lindell och chef för polisområde Jönköping Malena Grann. Vi återkommer med information så snart som möjligt hur media kan koppla upp sig. 19.18:  Inbjudan till pressträff via telefon Klockan 20.00 kopplar polisen upp sig på en pressträff där medier är välkomna. Medverkande enligt ovan. Möjlighet till att ställa frågor komma att finnas efter vår genomgång. Vänligen iaktta mötesdisciplin. Ha ljudet avstängt på din telefon när du inte pratar. Vänligen mejla monica.bergstrom@polisen.se för inloggningsuppgifter. 20.43 Förtydligande gällande rubriceringen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns detaljer i utredningen som gör att polisen även utreder eventuella terrormotiv. Detta är de senaste uppgifterna men som i alla utredningar kan det förändras beroende på vilka uppgifter som kommer in.   Polisen har inlett en polisiär särskild händelse och utreder ärendet i en särskild utredningsorganisation enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott. Det här innebär att ärendet kommer att hanteras utanför ordinarie verksamhet för att säkerställa att utredningen har de resurser som behövs. Under morgondagen kommer polisen att hålla ytterligare en pressträff och uppdatera läget. Vi återkommer med mer information om tid och andra förutsättningar. 23.36 Uppdatering gällande antalet skadade. Siffran på antalet skadade som drabbades av den misstänkte gärningsmannen är sju. Tidigare har uppgifter om åtta skadade personer förekommit. Utöver dessa är även den misstänkte gärningsmannen skadad från situationen när han greps. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
67%
SverigeNorrhult

Brott jämfört med riket