facebook_pixelEvedal 3 Kronobergs län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Evedal 3

352 63 Växjö, Växjö Kronobergs län

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 109 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Hovshaga.

Värderingen är 37 873 kr/m²

Villan på Evedal 3 värderas till ca 6 590 000 kr (37 873 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

6 590 000 kr

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Växjö

Tomten är ca 6419 kvadratmeter

Tomten, TALLEMOSSEN 3, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten TALLEMOSSEN 3 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Hovshaga

Människorna i Hovshaga

Människorna i Hovshaga

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Hovshaga bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 57% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 891 kr, vilket är 8% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 404 995 kronor i lån.

-8%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Evedal 3 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,6% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 54% fler röster än riksgenomsnittet.

M+54%

Bostadsmarknaden i Hovshaga

i Hovshaga pågår och planeras det för 130 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 80 objekt till salu i Östra Lugnet

Just nu finns det 15 hyreslägenheter att byta till i närheten av Evedal. Snitthyran är 6 634 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

503 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Eken.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Extra på Norremarksvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Norremark och McDonald's i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (229 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (76 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Hovshaga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 07:00

Larm om hotfull man, Norra Järnvägsgatan.

Flera polispatruller befinner sig just nu i området kring Järnvägsstationen, detta med anledning av ett larm om en hotfull man. Mannen, enligt uppgift utrustad med ett knivliknande föremål, ska ha jagat en eller flera personer. Parterna ska dessförinnan ha varit inblandade i någon form av konfrontation. Den misstänkte, som är i 25-årsåldern, är anträffad och gripen misstänkt för olaga hot. Inga personskador har rapporterats.

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 12 januari kl 03:12

Man skjuten av polis vid ingripande, Öster.

Polis skickas till en adress på Öster med anledning av en utåtagerande man som ska ha slagit sönder saker i en lägenhet. När polis anländer till platsen kastas föremål mot poliserna som då backar i avvaktan på fler kollegor, bland annat förhandlare.  Platsen spärras av och mannen isoleras till lägenheten för att minimera riskerna för utomstående att komma till skada vid ett eventuellt ingripande. Efter ett tag kommer mannen ut med ett tillhygge i handen och en situation som uppfattas som hotfull uppstår och mannen skjuts i benet av polis. Efter att mannen säkrats påbörjas vård i väntan på att ambulans anländer till platsen. Uppdatering kl. 16.10: Mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för försök till mord.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 08:11

Busschaufför misshandlad, Växjö.

Larm inkommer om en misshandel på Stortorget. En busschaufför ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge. Polispatruller samt ambulans skickas till platsen. Två gärningsmän uppges ha lämnat platsen till fots. Uppdatering:  En person är gripen. Det rör sig om en man i 20-årsåldern. En anmälan om grov misshandel upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeHovshaga

Brott jämfört med riket