facebook_pixelGrusåsvägen 3 Kronobergs län, Växjö - hitta.se
Hitta.se

Grusåsvägen 3

352 45 Växjö, Växjö Kronobergs län

Adress i Skogslyckan i Växjö i Kronobergs län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Grusåsvägen 3.

Hitta hit

Bolån i Växjö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Växjö. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Växjö

Boendemiljön i Skogslyckan

Människorna i Skogslyckan

Människorna i Skogslyckan

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Skogslyckan bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Växjös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 57% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 1% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 513 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 605 246 kronor i lån.

+5%

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Grusåsvägen 3 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19% (-1,46)

12,00% (0,72)

0,242% (0,00)

Summa

32,432% (-0,74)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,7% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

M+28%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 74 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Sandsbro

Just nu finns det 20 hyreslägenheter att byta till i närheten av Grusåsvägen. Snitthyran är 6 550 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

681 meter från adressen ligger Dagishaket.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Erik Norbergs Väg 3.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Norremark och Restaurang Pappa Abdu i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (254 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (110 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Nordic Wellness, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Skogslyckan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 21 april kl 07:02

Bråk utomhus, Teatertorget.

Uppringare larmar om ett bråk utomhus. En man uppges vara skadad. Polis och ambulans kör till platsen. Den skadade förs med ambulans till sjukhus. I nuläget är närmare omständigheter kring händelsen oklara. Polisen ska samla in uppgifter från vittnen på platsen.

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 06:55

Flagga över gångbro, Gårdsby.

Samtal inkommer från en förbipasserande om att det hänger en flagga med en svastika vid en gångbro över Rv23. Polispatrullen tog med sig flaggan som låg på marken när de kom dit. En anmälan om hets mot folkgrupp kommer att upprättas.

Bråk

Rapporterat måndagen den 12 april kl 07:14

Larm om bråk mellan parkeringsvakt och privatperson, Stortorget.

Larm inkommer om ett bråk mellan en parkeringsvakt och en man på Stortorget. Mannen beskrivs som hotfull. Polispatruller skickas till platsen och mannen, som är i 40-årsåldern, säkras. Inga personskador har rapporterats. Uppdatering: Mannen är gripen, misstänkt för olaga hot.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
329%
SverigeSkogslyckan

Brott jämfört med riket