Klostergatan 2

352 30, Växjö Kronobergs län

Klostergatan 2

352 30, Växjö Kronobergs län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Klostergatan 2 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 80- och 50-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (96%).

Flerbostadshusen från åttiotalet är ofta småskaliga och med varierande design och val av byggnadsmaterial med fokus på ekonomi. Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Växjö Centrum bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 29 år, vilket är lägre än medelåldern i Växjö kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (17%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i gymnasieålder

I Växjö Centrum har 2% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i gymnasieålder och 11% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 54% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 51% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

+12%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 30 360 kr, vilket är 12% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 031 465 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Växjö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Klostergatan 2 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,19%

 (-1,46)

12,00%

 (0,72)

0,242%

 (0,00)

Summa

32,432%

 (-0,74)

+37%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,9% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 37% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Skoda och Audi i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 179 meter bort på World Trade Center parkeringshus med ett uttag för Type 2 Cable och två uttag för Type 1 Cable.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Närmaste parkeringsplatserna i området är Tegnér Biblioteksgatan Växjö.

Lokaltrafik

Avgångar från Växjö station
1024 Kalmar C 2 min
1024 Obbola Byviken 2 min
7583 Hässleholm C 4 min
332 Göteborg C 19 min

Ett stenkast bort finns Växjö station som exempelvis tar dig till Kalmar C (1024), Obbola Byviken (1024), Hässleholm C (7583) och Göteborg C (332).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

448 meter från adressen ligger Språkförskolan.

Närmaste grundskola är Montessoriskolan Skrattmåsen (623 meter), som är en privat skola med ca 106 elever i årskurserna 1-6. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Växjö Fria Gymnasium AB (565 meter), som är en privat skola med ca 332 elever. Här har 91% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Sandgärdsgatan 44.

Lockas man av restaurangbesök finns Jackson's och Kafé de luxe i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (280 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (102 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fyra minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Restauranger & Serveringar, Frisörer, Klädaffärer, Rekrytering & Personaluthyrning och Advokater.

Restauranger & Serveringar

Frisörer

Klädaffärer

Rekrytering & Personaluthyrning

Advokater

Arbetsmarknaden på Växjö

Jobb i närheten

Just nu finns det 547 lediga jobb på Växjö, vilket motsvarar 74% av alla lediga jobb i Kronobergs län. Bland annat söker man:

- Elmontör

- Personlig assistent

- Montör, metallprodukter

- Köksbiträde

- Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning

Exempel på företag som anställer just nu:

- Lernia

- Växjö kommun , Omsorgen

- Montico HR Partner AB

- Region Kronoberg , Regionservice

- Region Kronoberg

74%
Kronobergs län Växjö

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Växjö Centrum

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat söndagen den 14 oktober kl 07:16

Storgatan. Bråkig gäst på uteställe.

Polis kallades till ett uteställe med anledning av att en man uppträtt hotfullt mot ordningsvakter. Mannen som är i 25-års åldern skulle avvisas från platsen av ordningsvakter och blev då stökig. Han ska vid tillfället ha hotat två ordningsvakter till livet. Mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motständ.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 12 oktober kl 08:12

Två personbilar i olycka, Södra Ringvägen.

Två personbilar är inblandade i en olycka på Södra Ringvägen. Omständigheterna är oklara och ingen person har kommit till skada. Polis anländer kl 08. Uppdatering : Föraren till en av bilarna misstänks för trafikbrott då vederbörande inte iakttagit högerregel. En av bilarna har bärgats.

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 5 oktober kl 06:57

Man omhändertagen på nöjesställe, centrum.

En ordningsvakt ringer till polisen och uppger att han gripit en man på ett nöjesställe på Kronobergsgatan. Mannen ska enligt ett vittne ha slagit sönder en spegel på toaletten. Polis skickas till platsen och mannen omhändertas för fylleri och han misstänks för skadegörelse.

34%
Sverige Växjö Centrum

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se