facebook_pixelKabelgatan 9 Norrbottens län, Öjebyn - hitta.se

Kabelgatan 9

943 31 Öjebyn, Piteå Norrbottens län

Bolån i Öjebyn - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Öjebyn. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i Öjebyn

Boendemiljön i Öjebyn

Boendemiljön i Öjebyn

Området kring Kabelgatan 9 består till 35% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 50- och 60-talet.

Femtiotalshusen har ofta uteplatser på markplan som gör att huset flyter samman med trädgården. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 9.68%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 43 816 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Hemlunda
Piteå tingslag
Öjeby kyrka
Öjebyn

Människorna i Öjebyn

Människorna i Öjebyn

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Öjebyn bor 46% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är ishockey, hårvård, heminredning, modenyheter, skönhetsvård, fotboll, energisparande, styrketräning, besöka sportevenemang och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 298 kr, vilket är 40% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 559 808 kronor i lån.

-40%

Här i Piteå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kabelgatan 9 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,25% (0,60)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

33,832% (0,66)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 69% fler röster än riksgenomsnittet.

S+69%

Bilägande

Man kör gärna Opel och Toyota i området.

Opel
Toyota

Bostadsmarknaden i Öjebyn

Just nu finns 2 objekt till salu i Öjebyn

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

1 055 meter från adressen ligger Björklunda Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Öjebyn på Öjagatan 35.

Lockas man av restaurangbesök finns Gästgivargatan och Framnäs Folkhögskola i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tio minuters gångväg (1016 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (147 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Öjebyns Simhall, elva minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Öjebyn

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 24 oktober kl 11:21

Trafikolycka i centrala Piteå.

Polisen kontaktas gällande en trafikolycka på Sundsgatan i centrala Piteå. Två personbilar ska ha kolliderat. Inga personskador ska ha uppstått. Polisen har varit på plats. Olycksorsaken ska utredas. 

Trafikkontroll

Rapporterat torsdagen den 22 oktober kl 05:40

Öjebyn, gott resultat efter hastighetskontroll i trafiken

Alla trafikanter passerade utan några anmärkningar, alla höll hastighetsbegränsningen.

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 20 oktober kl 12:49

Resultat av trafikkontroller i Norrbotten.

Under morgonen har polisen kontrollerat trafiken runt om i Norrbotten. 07:39 Älvsbyn centrum, trafikövervakning. Samtliga kontrollerade trafikanter fick passera utan anmärkning. 08:42 Allégatan, Boden. Trafikkontroll med fokus på hastighet. Samtliga kontrollerade var utan anmärkning. 08:55 Industrigatan, Piteå. Ordningsbot till förare som använt mobiltelefon under bilfärd.  09:10 Länsväg 374 Böle, Piteå. Två ordningsbot utfärdade till förare som inte iakttagit stopplikt. 10:28 Länsväg 506 Pitholmsleden, Piteå. En ordningsbot utfärdad för hastighetsöverträdelse, föraren fick också sitt körkort omhändertaget. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor.  Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
72%
SverigeÖjebyn

Brott jämfört med riket