facebook_pixelLuleåvägen 42 Norrbottens Län, Gällivare - hitta.se
Hitta.se

Luleåvägen 42

982 37 Gällivare, Gällivare Norrbottens Län

Adress i Gällivare i Gällivare i Norrbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Luleåvägen 42.

Hitta hit

Bolån i Gällivare - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Gällivare. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Gällivare

Boendemiljön i Gällivare

Människorna i Gällivare

Människorna i Gällivare

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Gällivare bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Gällivares kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (23%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 47% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 51%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 366 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 834 812 kronor i lån.

+5%

Här i Gällivare betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Luleåvägen 42 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 42,4% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 58% fler röster än riksgenomsnittet.

V+58%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 132 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 40 objekt till salu i Apelqvistheden

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

782 meter från adressen ligger Älvens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Gällivare på Luleåvägen 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Laponia Hälsocentral och Restaurang och Café Kristallen i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (112 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (77 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gällivare

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikkontroll

Rapporterat fredagen den 9 april kl 09:39

Resultat från en trafikkontroll på E10 vid Grenselet.

Fyra ordningsböter utfärdas gällande hastighetsöverträdelse, obetald fordonsskatt, avställt fordon samt körförbud.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 5 april kl 02:46

E10 norr om Muorjevaara, lastbil med släp som blivit stående över hela vägen

Olyckan har delvis påverkat trafiken på sträckan. Strax före kl 14 rapporteras lastbilen vara flyttad och vägen är åter helt öppen för trafik.

Trafikolycka

Rapporterat söndagen den 4 april kl 08:36

Polispatrull beordras till Nunisvaara med anledning av en skoterolycka.

En man i 40-årsåldern förs med ambulans till sjukvård där han senare konstateras avliden. Anhöriga är underrättade. Ytterligare en person är förd till sjukhus. Skadeläget är oklart. Polisen utreder olyckan. Skotern tas i beslag för teknisk undersökning och olycksplatsen dokumenteras.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
18%
SverigeGällivare

Brott jämfört med riket