Överstbyn 237

961 97, Gunnarsbyn Norrbottens län

Överstbyn 237

961 97, Gunnarsbyn Norrbottens län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Överstbyn 237 bor många i villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 20-talet och 30-talet. 100% bor i småhus/äganderätter, 0% i bostadsrätter och 0% i hyresrätter.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

Av de som bor i Boden är 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-19%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 976 kr, vilket är 19% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 540 461 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Boden betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Överstbyn 237 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1.0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.60%

 (+0.95)

11.34%

 (+0.06)

0.242%

 (0.00)

Summa

34.182%

 (+1.01)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Boden kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen.

+86%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 52,1% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 86% fler röster än riksgenomsnittet.

Familjerna i Boden

Den vanligaste familjekonstellationen är familjer utan barn. Andelen familjer med ett barn är högre (10%) än i resten av kommunen. 8% av alla familjer här har mer än ett barn. 14% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Nissan i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

2 354 meter från adressen ligger Älvskolan.

Närmaste grundskola är Älvskolan (2 354 meter), som är en kommunal skola med ca 23 elever i årskurserna 1-6. Här har 93% av lärarna lärarexamen och det går fem elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (75 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca åtta minuters gångväg (815 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Friluftsaktiviteter & Äventyrssporter.

Friluftsaktiviteter & Äventyrssporter

Arbetsmarknaden i Boden

Jobb i närheten

Just nu finns det 74 lediga jobb i Boden, vilket motsvarar 13% av alla lediga jobb i Norrbottens län. Bland annat söker man:

- Verksjurist

- Personlig assistent

- Ekonomiassistent

- Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker

- Svetsare, manuell

Exempel på företag som anställer just nu:

- Operativ verksamhet , Förvaltningsprocess

- Mashals Assistans

- Arena Personal Sverige AB

- Bodens kommun , Utbildningsförvaltningen - Rektor / Förskolechef

- Nova Industri AB

13%
Norrbottens län Boden

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Boden

Trafikolycka - Boden

Rapporterat tisdagen den 18 september kl 12:20

Skåpbil som kolliderat med en älg på riksväg 97.

Enligt initiala uppgifter har en mindre skåpbil kolliderat med en älg på riksväg 97 i närheten av Bredåker. Två personer ska ha färdats i bilen och båda ska vara ute. Räddningstjänst, polis och ambulans på väg till platsen. Uppdatering 13:00 Älgen dog i samband med olyckan och ett jaktlag har kontaktats för att ta hand om djuret. Bilen bärgas från platsen.

Stöld, ringa - Boden

Rapporterat måndagen den 17 september kl 02:03

Stöld i butik.

Polis beordras till en butik i Boden där två pojkar tagit varor utan att betala. Patrullen upprättar anmälan om ringa stöld och kontaktar socialtjänsten. Pojkarna överlämnade till vårdnadshavare.

Sammanfattning natt - Norrbottens län

Rapporterat lördagen den 15 september kl 07:25

Norrbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 00:00-06:00 Kl 00:01 Överkalix Samtal till polisen gällande misshandel på en adress. Patrull åker till platsen. Förhör hålls och anmälan gällande misshandel och olaga hot upprättas. Kl 00:05 Luleå En man uppges ha blivit avvisad från en restaurang och en annan man ska då ha fått ett slag. Polis till platsen. Mannen omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas. Kl 00:20 Boden Samtal till polisen gällande en misshandel utomhus. Patrull till platsen och någon minut senare uppges det vara lugnt. En person omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Förhör hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas. Kl 02:20 Luleå Bilist kontrollerad i centrala Luleå. Föraren, en ung man, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning och förhör. Körkortet omhändertas. En anmälan upprättas. Kl 03:46 Boden Polispatrull kontrollerar en bilist i centrala Boden. Två personer i bilen misstänks för narkotikabrott, innehav, och patrullen gör beslag. En anmälan upprättas. Kl 05:19 E4 Piteå Älg befinner sig på fel sida om viltstängslet. Trafikanter som passerar på sträckan uppmanas att vara uppmärksamma.

48%
Sverige Boden

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se