facebook_pixelBjörnvägen 14 Norrbottens Län, Haparanda - hitta.se
Hitta.se

Björnvägen 14

953 35 Haparanda, Haparanda Norrbottens Län

Adress i Nedertorneå-Haparanda i Haparanda i Norrbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Björnvägen 14.

Hitta hit

En villa byggd 1989

På adressen finns en villa byggd 1989. Huset är 147 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Nedertorneå-Haparanda.

Värderingen är 12 925 kr/m²

Villan på Björnvägen 14 värderas till ca 1 900 000 kr (12 925 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

1 900 000 kr

Bolån i Haparanda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Haparanda. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Haparanda

Tomten är ca 808 kvadratmeter

Tomten, RÅSTENEN 2, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten RÅSTENEN 2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Nedertorneå-Haparanda

Boendemiljön i Nedertorneå-Haparanda

I området kring Björnvägen 14 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1980- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (31%).

Wikipediafoton från närområdet

Svensarö
Torneå kyrka
Haparanda
Marielund, Haparanda kommun

Människorna i Nedertorneå-Haparanda

Människorna i Nedertorneå-Haparanda

Unga singlar med lägre utbildning och låga inkomster i förortsområden till små- och medelstora städer

I Nedertorneå-Haparanda bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Haparandas kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är antikviteter, trav och galopp, motorcyklar, motorsport, snickra/måla och bygga, krukväxter, arbeta i trädgården, pyssla, bakning och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 46% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 39%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 514 kr, vilket är 23% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 023 033 kronor i lån.

+23%

Här i Haparanda betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Björnvägen 14 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,082% (0,91)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,2% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+78%

Bostadsmarknaden i Nedertorneå-Haparanda

Just nu finns 31 objekt till salu i Marielund

Det har sålts 20 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 1 982 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 2 110 kr/m2 och går ner med 4.51 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

444 meter från adressen ligger Marielunds Förskola.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Maxi Haparanda på Hästskovägen 2.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1298 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (113 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nedertorneå-Haparanda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 17 maj kl 07:01

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med relativt få ärenden. Några enstaka trafikanter har fått böter på grund av hastighetsöverträdelser och ytterligare ett par förare har fått böter på grund av att fordonen hade körförbud. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.  I övrigt: Kl 01:16, Kalix Larm om personbil som börjat brinna under färd. Räddningtjänst, polis och ambulans åker till platsen. Oklart om föraren var i behov av vård.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 13 maj kl 08:18

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

En person har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Personen misstänks också för ringa narkotikabrott genom innehav. Ett urval av nattens ärenden: 01:31 Trafikkontroll, Kalix Polisen upprättar en trafikkontroll på E4 Lappbäcken, Kalix. Samtliga trafikanter var utan anmärkning.  02:25 Viltolycka, Piteå Polisen larmas om en viltolycka på länsväg 573, Pålmark, Norrfjärden. En person, föraren, förs till sjukvård med ambulans. Skadeläget är oklart. Polisen har varit på plats och pratat med föraren.  Övrigt: Ytterligare två viltolyckor har skett under sen kväll och morgon, bägge i närheten av Svappavaara, Kiruna kommun. Ingen person skadades.

Sammanfattning natt

Rapporterat måndagen den 10 maj kl 07:28

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En person medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.  22:49 Brand, Boden: Polispatrull beordras till centrum där en stillastående bil börjat brinna. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. Bilen dokumenteras och en anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas. 23:51 Olovlig körning, Kalix: Polispatrull stoppar och kontrollerar en lastbil i centrum. Föraren, en man, saknar behörighet att köra lastbil. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. 00:59 Försök till stöld, Arvidsjaur: Polispatrull beordras till en adress i centrala Arvidsjaur med anledning av ett misstänkt inbrottsförsök i en lägenhet där okända gärningspersoner lämnat platsen i bil. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. Det finns i nuläget inga uppgifter om att något ska ha tillgripits. Spår säkras och en anmälan gällande försök till grov stöld upprättas. 01:23 Trafikbrott, Kalix: Polispatrull kontrollerar en personbil i centrum. Bilen har brukandeförbud och registreringsskyltarna omhändertas. En anmälan upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
42%
SverigeNedertorneå-Haparanda

Brott jämfört med riket