Viiksvaara 7 Norrbottens Län, Junosuando - hitta.se

Viiksvaara 7

980 62 Junosuando, Pajala Norrbottens Län

Adress i Junosuando i Junosuando i Norrbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Viiksvaara 7.

Hitta hit

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Räkna på hur mycket du kan köpa för i området. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 4532516 kvadratmeter

Tomten, JUNOSUANDO 1:30, är större än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Junosuando

housing_info

Området kring Viiksvaara 7 består till 96% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 80-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.46%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 13,631 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Junosuando

area_interests

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Junosuando bor 47% kvinnor och 53% män. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Junosuando har 5% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 14% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 55% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 76%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 193 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 702 167 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-22%

Här i Pajala betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Viiksvaara 7 gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,50(1,85)

11,34(0,06)

0,242(0,00)

Summa

35,082(1,91)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 48,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 55% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+55%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (412 meter) från vattnet.

Arbetsmarknaden i Junosuando

Jobb i närheten

Just nu finns det 3 308 lediga jobb i Pajala, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Norrbottens Län. Bland annat söker man:

- Anestesisjuksköterska

- Kock, à la carte

- Utvecklingsingenjör, maskin

- Lagerarbetare

- Inköpare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Östra, Operation 1 och 2

- Göteborgs universitet

- Condesign Engineering AB

- Aditro Logistics Staffing AB

- Skill Rekrytering & Bemanning AB

100%
Norrbottens LänPajala

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Junosuando

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Stöld

Rapporterat fredagen den 6 december kl 05:03

Två män greps utanför Vittangi.

Tidigt på fredagsmorgonen greps två män i 25-årsåldern på en adress utanför Vittangi. På adressen anträffade polisen renkött och männen greps misstänkta för stöld genom att ha skjutit ren och tagit köttet, alternativt häleri för att ha hanterat stulet renkött. Männen misstänks även för vapenbrott, då polisen hittade ett vapen som männen saknar licens för. Polisen har gjort en husrannsakan på den aktuella adressen, samt genomfört en teknisk undersökning. Männen släpptes efter förhör, efter beslut av åklagare.

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 6 december kl 04:06

Ett urval från polisens arbete under natten i Norrbotten.

01.45 Boden En bil som ej stannade på polismans tecken . Förföljande i drygt tio minuter. Stoppades med hjälp av spikmatta i Sunderbyn.  Bilen togs i beslag av polisen och bärgades från platsen. Tre personer fanns i bilen. Föraren av bilen, en man i 30 års åldern,  misstänks initialt  för grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och att han ej stannat på polismans tecken. Eventuellt kan fler misstankar tillkomma. Mannen släpptes efter provtagning och förhör. 02 tiden  samhälle utanför Vittangi Polisen besöker en fastighet och träffar där på ett flertal personer, varav någon  misstänks vara narkotikapåverkad.  I samband med husrannsakan i fastigheten påträffas bland annat vapen.  Två män  i 25 års åldern är gripna, misstänkta för vapenbrott och narkotikabrott.  Eventuellt kan fler misstankar tillkomma.  Kl 05:07, Luleå (uppdatering skriven av kommunikatör Marie Andersson) Bilist stoppas för kontroll. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Anmälan upprättas.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat onsdagen den 4 december kl 05:20

Viltolyckor i Norrbotten under onsdagseftermiddagen.

Klockan 14:22 kontaktas polisen angående en krock mellan personbil och rådjur på E45 vid Fjällnäs, Gällivare. Inga personskador uppkom. Det är oklart om rådjuret skadades, det lämnade platsen i riktning mot Folkets park. En eftersöksjägare kallas till platsen. Klockan 14:43 kontaktas polisen angående en krock mellan lastbil och två renar på E4 vid Sangis, Kalix. Ingen person kom till skada. En ren avlivades på plats, det är oklart om den andra renen skadades. Berörd sameby kontaktas. Klockan 16:35 kontaktades polisen angående en kollision mellan lastbil och ren på länsväg 395 vid Nolttojärvi, Vittangi, Kiruna kommun. Ingen person skadades. Renen är död och ligger i sidan av vägen. Berörd sameby kontaktas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
65%
SverigeJunosuando

Brott jämfört med riket