facebook_pixelStrandgatan 29B Norrbottens län, Kalix - hitta.se
Hitta.se

Strandgatan 29B

952 33 Kalix, Kalix Norrbottens län

Adress i Nederkalix i Kalix i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Strandgatan 29B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Strandgatan 29B är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Kalix - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalix. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Kalix

Boendemiljön i Nederkalix

Boendemiljön i Nederkalix

I området kring Strandgatan 29 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (47%).

Wikipediafoton från närområdet

Kalix busstation
Kalix kommunhus
Kalix sjukhus

Människorna i Nederkalix

Människorna i Nederkalix

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Nederkalix bor 59% kvinnor och 41% män. Medelåldern i området är 63 år, vilket är högre än medelåldern i Kalixs kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (31%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är se sport på tv/läsa om sport, besöka sportevenemang, lösa korsord eller sudoku, skattefrågor, kungligheter, ishockey, sy kläder, trav och galopp, krukväxter och fackliga frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 10% som högutbildade. 39% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 41%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 140 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 538 303 kronor i lån.

-29%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Strandgatan 29B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 49,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

S+76%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 21 objekt till salu i Centrum

Det har sålts 24 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 5 197 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 5 292 kr/m2 och går ner med 1.68 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

127 meter från adressen ligger Socialkontor Äldreomsorg Individ- och Familjeomsorg.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Drugstore på Strandgatan 26.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotell Valhall och Lyktan Bokcafé i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (368 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (359 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Träningscompaniet Kalix Ekonomiska Förening, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nederkalix

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 01:58

Kalix, skoterförare kontrollerad

Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Provsvaret får senare visa om personen gjort sig skyldig till brott. En anmälan upprättas.

Misshandel, grov

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 02:10

Polisen larmas till en adress i Kalix där en man i 50-årsåldern uppges ha skadats med ett vasst föremål.

En misstänkt gärningsperson har lämnat platsen. Den skadade mannen förs med ambulans till sjukvård.  Brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. En misstänkt gärningsperson, en man i 40-årsåldern, påträffas och grips senare av polis på en annan plats. Efter förhör ska åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte. Brottsrubriceringen är i nuläget grov misshandel alternativt försök till mord och en förundersökning har inletts. De inblandade uppges vara bekanta med varandra. Då det ännu är tidigt i förundersökningen lämnas ingen ytterligare information just nu.

Olovlig körning

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 09:51

Misstänks för grov olovlig körning.

Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 715. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar behörighet att köra bil.  Bilen tas i beslag för att förebygga framtida trafikbrott. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNederkalix

Brott jämfört med riket