facebook_pixelValhallavägen 48B Norrbottens län, Kalix - hitta.se
Hitta.se

Valhallavägen 48B

952 31 Kalix, Kalix Norrbottens län

Adress i Nederkalix i Kalix i Norrbottens län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Valhallavägen 48B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1975

Fastigheten på Valhallavägen 48B är ett flerfamiljshus byggt 1975.

Bolån i Kalix - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Kalix. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Kalix

Boendemiljön i Nederkalix

Boendemiljön i Nederkalix

I området kring Valhallavägen 48 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (56%).

Wikipediafoton från närområdet

Folkets hus, Kalix
Kalix busstation
Kalix kommunhus
Manhemsskolan

Människorna i Nederkalix

Människorna i Nederkalix

Pensionärer med medelinkomster i bostadsrättsboende för äldre

I Nederkalix bor 57% kvinnor och 43% män. Medelåldern i området är 73 år, vilket är högre än medelåldern i Kalixs kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (93%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, föreningsverksamhet, lösa korsord eller sudoku, teater, energisparande, sjukdomar och sjukvård, hårvård, alternativ hälsovård, miljövårdsfrågor och kungligheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 0% som högutbildade. 8% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 0% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 16 943 kr, vilket är 38% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 899 898 kronor i lån.

-38%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Valhallavägen 48B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 49,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

S+76%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 19 objekt till salu i Centrum

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

190 meter från adressen ligger Öppna förskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Drugstore på Strandgatan 26.

Lockas man av restaurangbesök finns Hotell Valhall och Lyktan Bokcafé i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (594 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (196 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Träningscompaniet Kalix Ekonomiska Förening, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nederkalix

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat lördagen den 17 april kl 02:44

Trafikbrott på E4 vid Lappbäcken.

En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av hastighetsöverträdelse.

Motorfordon, stöld

Rapporterat fredagen den 16 april kl 04:35

Tre personer gripna misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Under fredagsförmiddagen har polisen gripit tre personer, en kvinna och två män mellan 30 och 40 år, som misstänks ha stulit en A-traktor i Bodens kommun.  Personerna greps i den norra delen av Kalix kommun, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. I samband med det efterföljande utredningsarbetet har det framkommit uppgifter som kan tala för att personerna kan vara involverade även i andra tillgreppsbrott. Efter förhör ska åklagare besluta om de ska anhållas eller släppas på fri fot. 

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 05:06

Misstänks för grov olovlig körning.

Vid stopp och kontroll av en personbil i centrala Kalix framkommer att föraren, en kvinna, saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeNederkalix

Brott jämfört med riket