Rutviks Byaväg 435

975 96, Luleå Norrbottens län

Rutviks Byaväg 435

975 96, Luleå Norrbottens län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Rutviks Byaväg 435 består till 96% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80- och 90-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

I Luleå bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 43 år, vilket är lägre än medelåldern i Luleå kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorcyklar, meka med bilar, motorsport, arbeta i trädgården, trav och galopp, energisparande, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida och bild-/ljudanläggningar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Luleå har 31% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 34% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 45% som högutbildade. 48% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 44% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 86%.

+10%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 764 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 246 252 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Luleå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Rutviks Byaväg 435 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,9 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50%

 (0,85)

11,34%

 (0,06)

0,242%

 (0,00)

Summa

34,082%

 (0,91)

+42%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 44,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och Volvo i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

1 bostad till salu

Just nu finns 1 objekt till salu i anslutning till området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

277 meter från adressen ligger Lilla Gnistan Förskola.

Närmaste grundskola är Rutviksskolan (339 meter), som är en kommunal skola med ca 171 elever i årskurserna 1-5. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (831 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (145 meter) från adressen.

Företagande

Elektriker

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Artister & Artistförmedlingar

Grundskolor

Handelsträdgårdar

Arbetsmarknaden i Luleå

Jobb i närheten

Just nu finns det 405 lediga jobb i Luleå, vilket motsvarar 74% av alla lediga jobb i Norrbottens län. Bland annat söker man:

- Distributionsförare

- Organisationsutvecklare

- Platschef, bygg

- Ekonomiassistent

- Fastighetschef

Exempel på företag som anställer just nu:

- Wikan Personal

- Region Norrbotten

- Lambertsson Sverige AB

- Experis ManpowerGroup

- Luleå kommun , Stadsbyggnadsförvaltningen

74%
Norrbottens län Luleå

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Luleå

Kontroll person/fordon

Rapporterat tisdagen den 16 oktober kl 09:33

Rutvik, ungdomar som tänt eld på ett bildäck.

Samtal om några ungdomar som ses elda ett bildäck på en parkeringsplats vid en förskola. Räddningstjänst och polis åker till platsen. När de kommer dit så har ungdomarna lämnat platsen. Räddningstjänsten kan omgående släcka elden och konstaterar att det inte fanns någon spridningsrisk.

Trafikkontroll

Rapporterat tisdagen den 16 oktober kl 12:36

Nykterhetskontroll på Haparandavägen.

Polisen har vid lunchtid haft en nykterhetskontroll på Haparandavägen, Bergviken. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra, utan anmärkning. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. 

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 12 oktober kl 08:05

Påkörd kvinna på Domarvägen i Gammelstad.

Oklart skadeläge. Ambulans har hämtat personen som är förd till sjukhus, frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Ingen närmare uppgift om hur olyckan har gått till. Polis har genomfört initiala utredningsåtgärder. Anmälan trafikolycka.

41%
Sverige Luleå

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se