facebook_pixelTöre Norrbottens län, Töre - hitta.se
Hitta.se

Töre

Norrbottens län

Postort i Kalix inom Norrbottens län som angränsar till Kalix, Morjärv, Vitå, Råneå, Luleå och Påläng.

I området finns 1 294 personer över 16 år och 146 företag.

Bolån i Töre - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Töre. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Töre

Boendemiljön i Töre

Människorna i Töre

Människorna i Töre

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

I Töre bor 40% kvinnor och 60% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är lägre än medelåldern i Kalixs kommun (52år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är meka med bilar, arbeta i trädgården och trav och galopp.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i förskoleålder

I Töre har 7% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i förskoleålder och 13% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (20%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 50% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 875 kr, vilket är 23% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 040 203 kronor i lån.

-23%

Här i Kalix betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,55% (0,90)

11,34% (0,06)

0,242% (0,00)

Summa

34,132% (0,96)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 50,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 64% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

S+64%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 5 objekt till salu i Töre

Det har sålts 2 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 5 200 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 5 600 kr/m2 och går ner med 6.30 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Skolvägen 11 ligger Töre skola.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Roady och Restaurang Källan i området.

Händelser och brott i närheten av Töre

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 01:58

Kalix, skoterförare kontrollerad

Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Provsvaret får senare visa om personen gjort sig skyldig till brott. En anmälan upprättas.

Misshandel, grov

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 02:10

Polisen larmas till en adress i Kalix där en man i 50-årsåldern uppges ha skadats med ett vasst föremål.

En misstänkt gärningsperson har lämnat platsen. Den skadade mannen förs med ambulans till sjukvård.  Brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. En misstänkt gärningsperson, en man i 40-årsåldern, påträffas och grips senare av polis på en annan plats. Efter förhör ska åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte. Brottsrubriceringen är i nuläget grov misshandel alternativt försök till mord och en förundersökning har inletts. De inblandade uppges vara bekanta med varandra. Då det ännu är tidigt i förundersökningen lämnas ingen ytterligare information just nu.

Trafikkontroll

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 11:41

Töre, resultat efter trafikkontroll

16 förare har fått böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav en har fått sitt körkort omhändertaget. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
16%
SverigeTöre

Brott jämfört med riket