Jämtlandsvägen Vittangi Norrbottens län, Vittangi - hitta.se

Jämtlandsvägen

Norrbottens län

Boendemiljön på Jämtlandsvägen

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Jämtlandsvägen

Vad tycker du om Jämtlandsvägen Vittangi?

Människorna på Jämtlandsvägen

Familjer med barn i gymnasieålder

I Jämtlandsvägen har 6% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i gymnasieålder och 18% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 66% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 32% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

Här i Kiruna betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 35. Det innebär att inkomstskatten här är 1,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 500 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

23,05(1,40)

11,34(0,06)

0,242(0,00)

Summa

34,632(1,46)

Skolor, grönområden, etc

Händelser och brott i närheten av Jämtlandsvägen

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 21 februari kl 04:07

Man som skadat en arm.

En man har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka på ett företag i Kiruna. Enligt initiala uppgifter har mannen skadat en arm i en såg. För uppgifter om skador, kontakta sjukvården. En patrull har hållit förhör och upprättar en anmälan om arbetsplatsolycka.

Inbrott

Rapporterat lördagen den 16 februari kl 12:37

Inbrott i förråd.

Anmälan har inkommit till Polisen om att någon har brutit sig in i ett förråd på Jägarskolans område. Polispatrull kallas till platsen för att genomföra en brottplatsundersökning.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 12 februari kl 07:16

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En viltolycka inträffade i Norrbotten strax efter klockan 06:00 på tisdagsmorgonen, ingen person skadades. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 00:53 Misshandel, centrala Luleå Polisen kontaktas angående en man i 50-årsåldern som förs till sjukhus med ambulans efter att ha blivit misshandlad av flera okända gärningsmän. Mannen har smärta i bröstkorg och rygg. Patrullen åker till platsen och tar upp en anmälan om misshandel. 01:20 Fylleri, Notviken, Luleå Polisen blir kontaktad angående en person som är väldigt berusad, han befinner sig utomhus. Polispatrull åker dit och omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är i 45-årsåldern. 02:40 Trafikbrott, Kiruna Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på E10 söder om Svappavaara. Föraren, en man i 40-årsåldern, får en ordningsbot då hans personbil har körförbud. Här följer ett urval av nattens händelser:

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
55%
SverigeJämtlandsvägen

Brott jämfört med riket