facebook_pixelFranzéngatan 10A Södermanlands län, Eskilstuna - hitta.se
Hitta.se

Franzéngatan 10A

632 30 Eskilstuna, Eskilstuna Södermanlands län

Adress i Eskilstuna Fors i Eskilstuna i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Franzéngatan 10A.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1943

Fastigheten på Franzéngatan 10A är ett flerfamiljshus byggt 1943.

Bolån i Eskilstuna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Eskilstuna. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Eskilstuna

Boendemiljön i Eskilstuna Fors

Boendemiljön i Eskilstuna Fors

I området kring Franzéngatan 10 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (41%).

Boendemiljön i Eskilstuna Fors

Tre drönarbilder över Eskilstuna Fors

En drönare har flugit över Eskilstuna Fors och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Eskilstuna Fors från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Ansgarskyrkan, Eskilstuna
S:t Eskilskyrkan, Eskilstuna
Rekarnegymnasiet
Järntorget, Eskilstuna

Människorna i Eskilstuna Fors

Människorna i Eskilstuna Fors

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Eskilstuna Fors bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 41 år, vilket är lägre än medelåldern i Eskilstunas kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (16%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 55%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 239 kr, vilket är 36% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 503 897 kronor i lån.

-36%

Skatteläget i Eskilstuna

För de som är folkbokförda på Franzéngatan 10A gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,08% (0,43)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,1% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 42% fler röster än riksgenomsnittet.

S+42%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 585 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Västermalm

Just nu finns det 10 hyreslägenheter att byta till i närheten av Franzéngatan. Snitthyran är 7 270 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

167 meter från adressen ligger Sturegatan Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara sju minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, LiDL på Domaregatan 5.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Kalas och Vilsta Sporthotell Eskilstuna AB, Sweden Hotels i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (429 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (47 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Eskilstuna Fors

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 9 april kl 04:49

Bilist visade tecken på narkotikapåverkan.

16:05 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Enrisvägen i Eskilstuna. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 08:21

Sen sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. 00.40 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat och kontrollerat en bil i Nyfors, Eskilstuna. Tre män satt i bilen och samtliga visade sig ha narkotika på sig. En av dem hade mer än vad som kan betraktas vara för eget bruk. Han greps. Samtliga är misstänkta för narkotikabrott, innehav, men den gripne är misstänkt för narkotikabrott innehav i överlåtelsesyfte. Alla tre är män i 20-årsåldern. Efter att polisen hade hållit förhör så hävdes gripandet. Polisen har dessutom hanterat flera fall av rattfylleri under natten, hanterat larm om bråk i bostäder som inte lett till brottsmisstankar eller skador, etc.

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 4 april kl 08:10

Information om nattens händelser.

Under natten mot påskdagen har polisen hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits misstänkt för brott. - 22:47 Polisen larmades till bostadsområdet Nyfors i Eskilstuna med anledning av ett bråk utomhus. Enligt inringaren till polisen skulle flera män skrika och slåss med varandra. På plats anträffade polisen en skadad man. Den skadade mannen är i 30-årsåldern och han blödde i ansiktet. Mannen fördes till sjukhus med ambulans för vård. Polisen har kunnat prata med mannen. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad. En utredning om grov misshandel är påbörjad. - 04:26 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till riksväg 56 med anledning av en trafikolycka. En personbil hade krockat med ett vildsvin och bilen skadades rejält. Föraren av bilen skadade ett finger men fick annars inga personskador. Det finns ingen misstanke om brott. Vildsvinet hittades dött i diket.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
602%
SverigeEskilstuna Fors

Brott jämfört med riket