Närjeholmevägen 13A Södermanlands län, Eskilstuna - hitta.se

Närjeholmevägen 13A

633 46 Eskilstuna, Eskilstuna Södermanlands län

Adress i Närjeholme i Eskilstuna i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Närjeholmevägen 13.

Hitta hit
area_nearby_floor_area

En villa byggd 1989

På adressen finns en villa byggd 1989. Huset är 129 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Närjeholme.

Elva nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade elva personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen11 st

Annons:

Räkna på ditt bolån i Närjeholme. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 2994 kvadratmeter

Tomten, VALHALLA 3:43, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Närjeholme

housing_info

Området kring Närjeholmevägen 13 består till 100% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 20- och kring sekelskiftet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak. Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Närjeholmevägen 13A

Vad tycker du om Närjeholmevägen 13A?

Människorna i Närjeholme

area_interests

Äldre medelinkomsttagarfamiljer med äldre barn eller utflugna barn i villaförorter

I Närjeholme bor 45% kvinnor och 55% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Närjeholme har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 26% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 24% har endast grundskoleutbildning. 49% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 393 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 158 958 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-17%

Skatteläget i Eskilstuna

För de som är folkbokförda på Närjeholmevägen 13 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,08(0,43)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

33,092(-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 37,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 22% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+22%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Mercedes i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor, tre grundskolor och sju gymnasieskolor i närheten

697 meter från adressen ligger Snickarvägens förskola.

Närmaste grundskola är Årbyskolan (2 509 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Rinmangymnasiet (1 841 meter), som är en kommunal skola.

area_grocery_and_gym

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Forum på Albertina Nyströms Väg 2.

Lockas man av restaurangbesök finns Coop Forum Kök & Café och McDonald's i närheten.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (122 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (132 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Eskilstuna c/o Forever, 14 minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Bygg- & Anläggningsarbeten, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Partihandel och VVS & Rörmokare.

Bilverkstäder
Bygg- & Anläggningsarbeten
Byggmästare & Byggnadsentreprenörer
Partihandel
VVS & Rörmokare

Arbetsmarknaden i Närjeholme

Jobb i närheten

Just nu finns det 293 lediga jobb i Eskilstuna, vilket motsvarar 55% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Personlig assistent

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Universitets- och högskoleadjunkt

- Enhetschef, hälso- och sjukvård

- Veterinär

Exempel på företag som anställer just nu:

- Furuboda Assistans AB

- Region Skåne , Primärvården

- Högskolan Kristianstad

- Region Skåne , Centralsjukhuset Kristianstad

- Wikan Personal

55%
Södermanlands länEskilstuna

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Närjeholme

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Sammanfattning natt

Rapporterat torsdagen den 18 juli kl 07:32

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, mestadesl utan brottsmisstankar. En person har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. 00.05 samtal till polisen om bråk på Kungsgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och efter en stund framkom uppgifter om att en person, man i 55-årsåldern ska  ha blivit misshandlad. Polisen grep en man i 30-årsåldern som åklagare beslutade ska höras efter tillnyktring. Något anhållningsbeslut är inte fattat vid 06.45-tiden. 01.25 larm till polisen om trafikolycka på länsväg 811 vid Kolbro Runtuna i Nyköping. En bilist som kört av vägen varvid bilen blev kraftig demolerad. I bilen färdades fem personer och alla fem fördes till sjukhus med ambulans. Flera av de i bilen har fått allvarliga skador. En manlig förare i 20-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada och bilen är tagen i beslag för undersökning. Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 17 juli kl 10:19

Kvinna utsattes för misshandel av man.

07.46 polisen fick uppgift om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad i sin bostad i centrala Eskilstuna. 08.04 polisen är framme hos kvinnan och börjar utreda vad som kan ha hänt. 08.35 polisen har påbörjat en utredning om misshandel eftersom det finns misstankar om att mannen ska ha slagit henne i ansiktet. Mannen, som är i 30-årsåldern fanns också i bostaden och han greps för misshandel och fördes till polisstationen för förhör. De drabbade kvinnan är i 25-årsåldern och hon har följt med polisen till ett förhör som ska ske på polisstationen. Den drabbade kvinnan och den misstänkte har eller har haft en relation med varandra. Polisen har också hållit förhör med grannar till kvinnan för att få ytterligare uppgifter till nytta för utredningen. Efter att mannen har förhörts kommer polisen att föredra ärendet för åklagare som kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

Inbrott

Rapporterat torsdagen den 11 juli kl 08:42

Inbrott i källarförråd.

19.24 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i ett källarförråd på Västermalm i Eskilstuna. 20.15 Polis har varit på plats för en brottsplatsundersökning. Patrullen tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Saker låg utspridda på golvet. Det är oklart vad som kan ha stulits.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
4%
SverigeNärjeholme

Brott jämfört med riket