Yxtaholm Södermanlands Län, Flen - hitta.se

Yxtaholm

64291, Flen Södermanlands Län

Boendemiljön i Mellösa

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Yxtaholm

Vad tycker du om Yxtaholm?

Människorna i Mellösa

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Mellösa bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Mellösa har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 23% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 30% som högutbildade. 51% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 761 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 4 155 585 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-12%

Skatteläget i Flen

För de som är folkbokförda på Yxtaholm gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,33(0,68)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

33,342(0,17)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,3% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 105% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+105%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor, flera grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

2 367 meter från adressen ligger Brogetorps förskola.

Närmaste grundskola är Lötenskolan (3 567 meter), som är en kommunal skola med ca 147 elever i årskurserna 1-5. Här har 88% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Prins Wilhelmgymnasiet (3 768 meter), som är en kommunal skola med ca 291 elever. Här har 89% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (39 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (84 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Hästuppfödningar & Stuterier och Konstgallerier.

Hästuppfödningar & Stuterier
Konstgallerier

Arbetsmarknaden i Mellösa

Jobb i närheten

Just nu finns det 40 lediga jobb i Flen, vilket motsvarar 7% av alla lediga jobb i Södermanlands Län. Bland annat söker man:

- HR-specialist/HR-adviser

- Socialchef

- Kvalitetsmätare, metallprodukter

- Butikschef

- Telefonförsäljare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Flens Kommun

- Tarasso AB

- StudentConsulting

- Systembolaget AB OMRÅDE NORRKÖPING , 3441

- Platinum People

7%
Södermanlands LänFlen

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Mellösa

Övrigt

Rapporterat tisdagen den 18 december kl 09:53

Polisens presstjänst.

22.00 polisens presstjänst avslutar nu verksamheten för idag. Presstalesperson finns i tjänst igen i morgon bitti. När presstjänsten är obemannad besvaras samtalen på pressnumret, i mån av tid, av personalen på regionledningscentralen.

Bråk

Rapporterat tisdagen den 11 december kl 04:13

Larm om bråk på järnvägsstationen.

15.35 Polis larmades med anledning av ett bråk på järnvägsstationen i Flen. Enligt larmet skulle en person uppträda hotfullt och vara verbalt otrevlig. 15.55 Polis på plats. 15.56 En person, en man i 50-årsåldern, har omhändertagits enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och har förts till polisstationen för tillnyktring.

Stöld, försök

Rapporterat onsdagen den 5 december kl 05:53

Larm om pågående inbrott.

16.17 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en villa i Malmköping. Flera polispatruller beordrades till platsen. 16.33 Polis på plats. När polis kom fram hade de misstänkta lämnat platsen och det initiala arbetet med att hitta en eller flera gärningspersoner har hittills inte gett något resultat. Polisen har dokumenterat platsen och säkrat en del spår. Enligt den utredning som hittills har gjorts av polisen har ingen gärningsman varit inne i bostaden. Därför har en förundersökning gällande försök till grov stöld inletts.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
19%
SverigeMellösa

Brott jämfört med riket