Castorvägen 1 Södermanlands län, Gnesta - hitta.se

Castorvägen 1

646 92 Gnesta, Gnesta Södermanlands län

Adress i Hållsta i Gnesta i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Castorvägen 1.

Hitta hit

En villa byggd 1980

På adressen finns en villa byggd 1980. Huset är 68 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Hållsta.

En nyinflyttad i grannskapet

Senaste året flyttade en person in.

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Hållsta. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 1255 kvadratmeter

Tomten, HÅLLSTA 5:14, är mindre än andra tomter i området.

Det finns en bygghändelse kopplad till bostaden.

Boendemiljön i Hållsta

housing_info

Området kring Castorvägen 1 består till 98% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 70- och 80-talet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Wikipediafoton från närområdet

Åsikter om Castorvägen 1

Vad tycker du om Castorvägen 1?

Människorna i Hållsta

area_interests

Äldre låg- och medelinkomsttagarfamiljer i villa i glesbygd

I Hållsta bor 49% kvinnor och 51% män. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, arbeta i trädgården, trav och galopp och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Hållsta har 11% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (24%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 32% som högutbildade. 53% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 48% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 582 kr, vilket är 9% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 389 435 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-9%

Skatteläget i Gnesta

För de som är folkbokförda på Castorvägen 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,18(0,53)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

33,192(0,02)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,2% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 40% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+40%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Hållsta

Just nu finns 1 objekt till salu i Hållsta

Det har sålts 1 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 19 368 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 19 368 kr/m2 och förblir oförändrade.

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och en grundskola i närheten

3 290 meter från adressen ligger Förskolan Ängen.

Närmaste grundskola är Frejaskolan (3 290 meter), som är en kommunal skola.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (335 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Hållsta

Jobb i närheten

Just nu finns det 983 lediga jobb i Gnesta, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Kock, à la carte

- Redovisningsekonom

- Informationschef/Kommunikationschef

- Lastbilsmekaniker

- Speciallärare

Exempel på företag som anställer just nu:

- H F R Uppsala AB

- Uppsala universitet, Institutionen för ABM

- Diakonistiftelsen Samariterhemmet

- Malte Månson Verkstäder AB

- Uppsala kommun

100%
Södermanlands länGnesta

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Hållsta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Motorfordon, stöld

Rapporterat måndagen den 16 september kl 06:32

Två stulna mopeder återfunna.

16.30 Polis larmades till centrala Gnesta. Någon hade kört omkull med en moped och eventuellt skulle mopeden vara stulen. 18.10 Inga personskador har rapporterats. Polisen har varit på platsen och pratat med flera inblandade. Två stulna mopeder har anträffats och återlämnats till sina ägare, den ena nära stationen och den andra på Thulegatan. Åtminstone en misstänkt har identifierats, en pojke i 15-årsåldern. Polisen skriver anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 12 september kl 05:57

Mopedist påkörd av bilist.

16.20 Det kom larm om en påkörd mopedist på länsväg 219, strax söder om Vagnhärad, Trosa kommun. Mopedisten skulle ha blivit påkörd av en bilist. 16.42 Polis på plats. 17.50 Patrullen har hört de inblandade i olyckan och kommer att skriva en anmälan för att utreda om något brott orsakade händelsen. Det var vid en korsning som mopedisten blev påkörd av en bilist. Mopeden kördes av en kille i 15-årsåldern, som fick mindre blessyrer men behövde inte föras till sjukhus. Bilen kördes av en kvinna.

Trafikolycka, vilt

Rapporterat onsdagen den 11 september kl 10:28

Trafikolyckor med älg

Klockan 04:49 inleddes ett arbete med påkörd älg i Järna, Södertälje. Olyckan inträffade mellan förare av personbil och älg på Mölnbovägen, Simsjön. Föraren klarade sig utan skador medan älgen avled på plats. Klockan 06:29 touchade en bilist en älg uti Norrtälje, Skebovägen vid Lundås. Älgen träffades på ena bakbenet. Dock lindrigt varför älgen bedömdes klara sig. Bilisten klarade sig utan skador. Aktualiserar än en gång om faran med älgar, vildsvin och annat vilt på väg i gryning och skymning. Allmänt kan sägas att älgarna i stor utsträckning befinner sig nära våra vägar. Komplettering Klockan 07:29 rapporterades om ytterligare en påkörd men oskadd älg. En bilist sammanstötte med älgen på Tulkavägen vid Tulka by. Älgen fortsatte sin färd i riktning mot Herräng. Viltvårdare tillkallades och gjorde en bedömning. Kompletteringen gjord av Albin Näverberg

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
45%
SverigeHållsta

Brott jämfört med riket