facebook_pixelHagalundsvägen 8 Södermanlands Län, Mariefred - hitta.se
Hitta.se

Hagalundsvägen 8

647 35 Mariefred, Strängnäs Södermanlands Län

Bolån i Mariefred - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Mariefred. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Mariefred

Boendemiljön i Mariefred

Boendemiljön i Mariefred

Området kring Hagalundsvägen 8 består till 113% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 2010-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Gripsholms kungsladugård
Bondkroken
Bergåsa och Lotorp
Grafikens hus

Människorna i Mariefred

Människorna i Mariefred

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Mariefred bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 58% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 113 kr, vilket är 22% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 095 398 kronor i lån.

+22%

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Hagalundsvägen 8 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,73% (0,08)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

32,742% (-0,43)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,2% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 57% fler röster än riksgenomsnittet.

M+57%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 93 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 34 objekt till salu i Mariefred

Just nu finns det 8 hyreslägenheter att byta till i närheten av hagalundsvägen. Snitthyran är 8 467 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

577 meter från adressen ligger Marielunds Förskola.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Jöns Jacobs Café och Mat i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (270 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (41 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Mariefred

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 5 mars kl 07:05

Stopp i trafiken efter att flera olyckor skett på E20.

18:43 Flera samtal inkom till polisens ledningscentral om att en bilist körde i fel körriktning på E20 vid Åkers Styckebruk, Strängnäs. Bilisten ska enligt inringare ha kört i riktning mot Stockholm fast i körfältet som går mot Eskilstuna. 18:52 Flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans involverades i ärendet då ett flertal olyckor ska ha skett längs sträckan på grund av bilisten. 19:02 Det råder totalstopp på E20 för all trafik. 19:09 I nuläget är totalt fyra bilar involverade och vid samma olycksplats. En person har förts med ambulans till sjukhus. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget. 19:17 Fyra bärgare har begärts till platsen och progonsen är att det kommer vara stopp i trafiken en timme framåt. 19:37 Det råder ett stort saneringsbehov på platsen. 19:44 Sammanlagt ska nio personer vara drabbade och fem av dem är förda till sjukhus med ambulans. Vissa allvarligt skadade och andra lindrigt skadade. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. 20:06 Ett körfält i riktning mot Stockholm har öppnats så trafiken kan börja rulla sakta förbi. En TMA-bil är också på plats. 20:32 Ett körfält i riktning mot Stängnäs har öppnats för trafik och den första bärgaren är på plats. 21:28 Polispatrull kommer skriva en anmälan om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och rattfylleri. Föraren som är misstänkt har ännu inte kunnat höras. Han vårdas på sjukhus. Bilen som mannen färdades i är en av de fyra bilarna som var inblandade i olyckan.

Motorfordon, anträffat stulet

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 06:58

På Karlslundsvägen kontrollerade polisen en bil som var anmäld som stulen sedan i slutet av februari 2021.

Polisen har informerat ägaren om att personbilen är anträffad och var den står parkerad någonstans. I det utredningsarbete som polisen gjorde på plats kunde en man identifieras som är misstänkt för olovligt brukande. Detta då polisen misstänker att han har använt bilen utan att ha ägarens tillåtelse. Det kom inte fram några uppgifter som tyder på att han hade stulit bilen.

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 01:16

Drograttfyllerist i Åkers styckebruk.

10.52 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bilist vid Åkers Styckebruk. Föraren verkade vara narkotikapåverkad och blev misstänkt för drograttfylleri. Han togs med för provtagning. Det är en man i 25-årsåldern.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
89%
SverigeMariefred

Brott jämfört med riket