Sjöbackestigen 24 Södermanlands län, Oxelösund - hitta.se

Sjöbackestigen 24

613 37 Oxelösund, Oxelösund Södermanlands län

Adress i Danvikshagen i Oxelösund i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sjöbackestigen 24.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1978

Fastigheten på Sjöbackestigen 24 är ett flerfamiljshus byggt 1978.

HSB Bostadsrättsförening Danvik i Oxelösund är en äkta förening som registrerades 1976. Föreningen består av ca 50 bostadsrätter.

Mer info om Hsb Bostadsrättsförening Danvik i Oxelösund

44 nyinflyttade i grannskapet

Senaste året flyttade 44 personer in.

Grannkollen st

Håll koll på vilka som flyttar in i din trappuppgång eller villaområde med Grannkollen.

Grannkollen44 st

Annons:

Räkna på ditt bolån i Danvikshagen. Ansök och få individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt lån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 23562 kvadratmeter

Tomten, KORPEN 1, är större än andra tomter i området.

Det finns 17 bygghändelser kopplade till bostaden.

Boendemiljön i Danvikshagen

housing_info

Området kring Sjöbackestigen 24 består till 67% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 70- och 60-talet.

Husen byggda andra halvan sextiotalet och första delen av sjuttiotalet präglas ofta av det så kallade miljonprogrammet som innebar att husen byggdes i en mer enformig arkitektur med mindre fönster. Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Vad tycker du om Hsb Bostadsrättsförening Danvik i Oxelösund?

Människorna i Danvikshagen

area_interests

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Danvikshagen bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Danvikshagen har 12% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 21% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (19%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 52% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 38% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 83%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 811 kr, vilket är 9% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 865 032 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-9%

Skatteläget i Oxelösund

För de som är folkbokförda på Sjöbackestigen 24 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,28(0,63)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

33,292(0,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,1% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 8% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+8%

Bilägande

Man kör gärna Skoda och Volvo i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i Danvikshagen

Just nu finns 4 objekt till salu i Utterberget

Klippvägen 17,

7 rum & kök, 118 m²

4 450 000 kr

Räkna på ditt bolån

Näsuddsvägen 33D,

5 rum & kök, 115 m²

2 395 000 kr

Räkna på ditt bolån

Näsuddsvägen 23B,

3 rum & kök, 114 m²

3 750 000 kr

Räkna på ditt bolån

Näsuddsvägen 15C,

4 rum & kök, 115 m²

1 950 000 kr

Räkna på ditt bolån

Det har sålts 8 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 26 110 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på25 561 kr/m2 och går upp med 3.05 %

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, en grundskola och en gymnasieskola i närheten

901 meter från adressen ligger Peterslundsskolan Fritidshem.

Närmaste grundskola är Breviksskolan (3 384 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Nationellt Språkutvecklingscenter i Oxelösund AB (3 420 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Sundstigen 9.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (150 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (53 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Industriautomation, Vårdcentraler, Fastighetsbolag och Bilvård.

Bygg- & Anläggningsarbeten
Industriautomation
Vårdcentraler
Fastighetsbolag
Bilvård

Arbetsmarknaden i Danvikshagen

Jobb i närheten

Just nu finns det 305 lediga jobb i Oxelösund, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Bussförare/Busschaufför

- Distributionsförare

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Tandhygienist

- Verkstadschef

Exempel på företag som anställer just nu:

- Veterankraft AB

- Diamond Express Åkeri AB

- Te Crea Care AB

- Huddinge Tandvårdscenter

- DSV Equipment

3%
Södermanlands länOxelösund

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Danvikshagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Stöld/inbrott

Rapporterat måndagen den 15 juli kl 12:23

Villainbrott i Rosenkälla.

10.55 samtal till polisen från ett vaktbolag om att larm kommit från en villa i Rosenkälla och att det verkar skarpt. 10.56 polisen är på väg till platsen. 11.00 polisen är framme på platsen. 11.22 polisen har konstaterat att det har varit inbrott. Polisen spärrar av ett område i väntan på en kriminalteknisk undersökning. tjuvar har brutit upp två dörrar och därefter tagit sig in i villan och rört till. Det är än så länge oklart om något saknas från huset. Polisen har startat en utredning om grov stöld och en brottsplatsundersökning kommer att genomföras inom kort. Polisen tar gärna emot tips från personer som kan ha gjort iakttagelser av misstänkta personer eller fordon i Rosenkällaområdet tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Bedrägeri

Rapporterat tisdagen den 9 juli kl 03:04

Äldre man utsattes för bedrägeriförsök.

13.41 samtal till polisen om att en äldre man nyligen blivit utsatt för ett bedrägeriförsök i bostaden i centrala Nyköping. 13.52 polisen påbörjade spaningar i området samt besöker den drabbade mannen. 14.30 polisen har påbörjat en utredning om försök till bedrägeri och den drabbade mannen, som är i 90-årsåldern har förhörts. Han har berättat att en för honom okänd man har besökt honom i hans bostad och försökt förmå honom att skriva under ett papper om att han skulle betala ett sexsiffrigt belopp till mannen. Den okände mannen lämnade bostaden utan att ha fått varken någon påskrift eller pengar.  Det finns än så länge ingen misstänkt Via länken kan man få information från polisen hur äldre kan skydda sig mot brott i bostaden. Polisen uppmanar barn till äldre föräldrar och andra som har kontakt med äldre personer att gå genom och diskutera polisens råd för att undvika att fler drabbas. Händelsen inträffade på Strandbergsvägen och polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av misstänkta personer eller fordon vid 13.00--13.30-tiden. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Sammanfattning natt

Rapporterat fredagen den 5 juli kl 06:31

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat 35 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. 00.25 Polis larmades om bråk i en lägenhet i centrala Eskilstuna. När polis kom dit kunde en man i 30-årsåldern gripas, misstänkt för misshandel i relation. Den drabbade kvinnan ska inte ha varit allvarligt skadad. Efter förhör är det upp till åklagaren om mannen ska anhållas eller ej. 00.00 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 52 vid Stigtomta, Nyköpings kommun. En bilist hade krockat med en älg. De som satt i bilen var oskadda. Älgen fanns skadad ute på ett fält. En jägare skickades ut för att kontrollera läget. Bilen fick bärgas därifrån. 00.45 Det kom larm om pågående inbrott i en byggbarack i Vagnhärad. När ett larm gick såg ett vittne att flera personer sprang därifrån och blev upphämtade av en bilist. Flera polispatruller sökte efter bilen, utan framgång. På platsen för inbrottet fanns en öppnad byggcontainer. Det är oklart vad som eventuellt är stulet. 01.41 Larm om en bilist som hade väjt för ett rådjur och kört in i mitträcket på E20 vid Kjula, Eskilstuna. Bilisten skadades inte, men bilen hamnade mitt på körbanan och behövde bärgas därifrån. En del av mitträcket behöver också åtgärdas. 04.37 Polis larmades till centrala Oxelösund, där det hade hittats en okontakbar man på marken. Även ambulans tillkallades, och mannen fördes till sjukhus. Polisen misstänker i nuläget inget brott. Utöver detta har polisen hanterat en del trafikbrott, lindrigare viltolyckor, utfört kontroller som inte ledde till brottsmisstanke, etc. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
37%
SverigeDanvikshagen

Brott jämfört med riket