Oknö Ingeby Gård 3

645 93, Strängnäs Södermanlands län

Oknö Ingeby Gård 3

645 93, Strängnäs Södermanlands län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Oknö Ingeby Gård 3 består till 94% av småhus. Det är vanligt med lantbruk som för det mesta är byggda på 50-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

På Oknö bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun(50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Oknö har 3% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor.

+1%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 499 kr, vilket är 1% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 439 702 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Oknö Ingeby Gård 3 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.73%

 (+0.08)

10.77%

 (-0.51)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.742%

 (-0.43)

+45%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

8 723 meter från adressen ligger Uppnäsans Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (540 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Husgarn, ligger cafem minuters cykelväg (1602 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Strängnäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 94 lediga jobb i Strängnäs, vilket motsvarar 62% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Sågoperatör

- Installationselektriker

- Restaurangbiträde

- Skolpsykolog

- Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror

Exempel på företag som anställer just nu:

- Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB

- Din VVS Butik i Strängnäs AB

- McDonalds

- Strängnäs kommun , Centrum för språk och stöd

- SRB Gruppen AB / Linköping

62%
Södermanlands län Strängnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Oknö

Farligt föremål, misstänkt - Enköping

Rapporterat onsdagen den 19 september kl 04:55

Polis bevakar och undersöker misstänkt farligt föremål på en återvinningscentral.

Återvinningscentralen på Kaptensgatan i Enköping har tagit mot material som ser ut att kunna användas för sprängmedelstillverkning. Materialet har bevakats av polis sedan det upptäckten anmäldes och sedan eftermiddagen undersöks fyndet av nationella bombskyddet. De testresultat man hittills har fått fram har inte påvisat något farligt ämne, men allt är ännu inte undersökt. Uppdatering kl 18:07 Fyndet är undersökt och visade sig bestå av gamla icke-antändliga kemikalier av olika slag. Kemikalierna kan omhändertas av återviningscentralen enligt gängse rutin. Det finns ingen misstanke om brott.

Arbetsplatsolycka - Enköping

Rapporterat fredagen den 14 september kl 02:51

En person får ett maskindrivet verktyg i ansiktet.

En man som arbetar på en byggarbetsplats på Bredsandsvägen får ett maskindrivet verktyg i ansiktet. Mannen blöder kraftigt efter olyckan och ambulanshelikopter tillkallas. Mannen förs till sjukhus. En anmälan om arbetsplatsolycka upprättas.

Bråk - Enköping

Rapporterat fredagen den 7 september kl 03:13

Kungsgatan-larm om bråk

Enligt vittnen ska ett 10-tal personer bråka utanför Kommunhuset på Kungsgatan. Patrull får kontakt med ett par ungdomar som befinner sig på platsen men ingen vill medverka eller säga något om händelsen.

36%
Sverige Oknö

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se