Oknö Lilla Mossnäs

645 93, Strängnäs Södermanlands län

Oknö Lilla Mossnäs

645 93, Strängnäs Södermanlands län

En villa byggd 1988

På adressen finns en villa byggd 1988. Huset är 133 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Oknö.

Ändra bostadsuppgifter

Tomten är ca 7098 kvadratmeter

Tomten, MARBY 1:5, är mindre än andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Få översiktskarta, tomtkarta, taxeringsuppgifter, detaljplans- och lagfartsinfo mm. Köp Tomt/Fastighetsrapport!

Boendemiljön i kvarteret

Området består till 94% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 90- och 80-talet.

Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

På Oknö bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Oknö har 3% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

+27%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 557 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 060 039 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Oknö Lilla Mossnäs gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,73%

 (0,08)

10,77%

 (-0,51)

0,242%

 (0,00)

Summa

32,742%

 (-0,43)

+45%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och KIA i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

8 169 meter från adressen ligger Uppnäsans Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (75 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Högholmen, ligger catio minuters cykelväg (2890 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Hotell & Pensionat.

Hotell & Pensionat

Arbetsmarknaden i Strängnäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 95 lediga jobb i Strängnäs, vilket motsvarar 59% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Ambulanssjukvårdare

- Utesäljare

- Hemförsäljare

- Utvecklingschef

- Teknikinformatör

Exempel på företag som anställer just nu:

- Landstinget Sörmland

- Addilon AB

- TRADECOM SCANDINAVIA AB

- Ik Viljan Ik - Pos

- OnePartnerGroup Mälardalen AB

59%
Södermanlands län Strängnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Oknö

Arbetsplatsolycka

Rapporterat onsdagen den 17 oktober kl 06:31

En man omkommer i en olycka med en åkgräsklippare.

En man i 60-årsåldern hamnar i vattnet och kläms fast under den åkgräsklippare han klipper en slänt med på Grönsö. Både ambulans och polis kallas till platsen, men mannens liv går inte att rädda. Gräsklipparen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Anhöriga är underrättade om olyckan.

Stöld

Rapporterat söndagen den 14 oktober kl 06:19

Stöld och försök till stöld från äldre personer, Strängnäs och Eskilstuna.

13.12 Polisen fick samtal om att en kvinna skulle ha ringt på dörren hemma hos en kvinna i 85-årsåldern och bett om pengar. Kvinnan som ringde på gjorde gällande att hon var dövstum. När hon inte fick pengar bad kvinnan om vatten. Plötsligt stod även en man i hallen. Den äldre damen körde ut sällskapet. Det är oklart om något har stulits. Detta hände på Källgatan i Strängnäs. Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov stöld. Ungefär en timme senare fick polisen ett samtal från en kvinna i 80-årsåldern som varit med om ett liknande scenario. Där ska kvinnan som ringde på dörren ha bett om vatten, även där ska hon ha varit dövstum. När hon lämnades obevakad ska kvinnan ha sökt igenom sovrummet efter värdesaker. Detta hände på Klostergatan i Eskilstuna. Det är i nuläget oklart vad som är stulet, polisen har upprättat en anmälan gällande grov stöld. Den senaste tiden har polisen tagit emot anmälningar om åldringsbrott även i region Syd och i Dalarna. Polisen uppmanar till försiktighet när en okänd person ringer på dörren. Lämna ingen främmande besökare obevakad i bostaden. Mer information om hur man kan skydda sig mot brott finns att läsa här: https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 10 oktober kl 12:30

Tonåring utsatt för misshandel i Strängnäs.

10.08 polisen kallades till en arbetsplats med anledning av att personalen där fått kännedom om att en person ska ha blivit utsatt för misshandel. En polispatrull åkte till arbetsplatsen för att ta reda på vad som ska ha hänt. Det som framkom var att en tonåring, tidigare och på en annan plats, ska ha blivit utsatt för ringa misshandel och ofredande. Polisen har hållit förhör med den drabbade och även påbörjat en utredning med brottsrubriceringarna ringa misshandel och ofredande. Med hänsyn till den drabbades låga ålder lämna inga ytterligare detaljer om ärendet. 

36%
Sverige Oknö

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se