Oknö Lindsund 1

645 93, Strängnäs

Oknö Lindsund 1

645 93, Strängnäs

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Oknö Lindsund 1 bor många i byggnader som för det mesta är byggda på 60-talet och 1800-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

+1%

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 27 499 kr, vilket är 1% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 439 702 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Oknö Lindsund 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.73%

 (+0.08)

10.77%

 (-0.51)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.742%

 (-0.43)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 48 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen.

+45%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen på Oknö

16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

10 013 meter från adressen ligger Uppnäsans Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (214 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Högholmen, ligger ca tolv minuters gångväg (1289 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Strängnäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 91 lediga jobb i Strängnäs, vilket motsvarar 68% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Gjutare

- Maskinmekaniker, industri/varvsindustri

- Butikssäljare, fackhandel

- Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

- Elevassistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Sportive People

- Randstad AB

- Elgiganten AB

- Strängnäs kommun , Myndighet och bistånd / Äldreomsorg

- Strängnäs kommun

68%
Södermanlands län Strängnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Oknö

Trafikolycka - Strängnäs

Rapporterat fredagen den 20 juli kl 09:56

Två bilar i kollision på Finningevägen.

09.25 Larm om en trafikolycka med två personbilar inblandade på Finningevägen, nära korsningen med Markörvägen. 09.38 Polis på plats. En av de två inblandade bilarna ligger på taket. Det är för närvarande totalstopp på Finningevägen. 10.13 Bilen som låg på taket ska nu vara bärgad från platsen. Den andra bilen kommer inom kort att bärgas. 10.19 En person har fått åka med ambulans till sjukhus. Den ena föraren anses vållande till olyckan, en anmälan kommer att upprättas. Trafiken flyter normalt på platsen igen.

Misshandel, grov - Strängnäs

Rapporterat fredagen den 20 juli kl 07:56

Grov misshandel i Strängnäs.

01.52 en inringare kontaktar polisen om att en kompis till inringaren ska ha blivit misshandlad på visholmsvägen i Strängnäs. Den drabbade kompisen ska vara i behov av ambulans efter att han har blivit misshandlad med något tillhygge. 02.07 polisen är framme på platsen och börjar ta reda på vad som hänt. 02.46 en man i 25-årsåldern förs till sjukhus med ambulans. Han tros ha en fraktur på ena underarmen och ett jack i huvudet. 05.11 polisen har förhört ett antal vittnen och en utredning om grov misshandel är påbörjad. Det är en större grupp personer, ca 8-10 mörkt klädda som ska ha utfört misshandeln. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som sett händelsen eller personer som sett gruppen mörkklädda personer röra sig i Strängnäs. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Övrigt - Strängnäs

Rapporterat torsdagen den 12 juli kl 04:47

Oro för aggresiv älg i Stallarholmen.

12.56 Polisen fick ett larm om en aggressiv älg i Stallarholmen, Strängnäs kommun. Enligt samtalet hade älgen, en fjolårskviga, varit på platsen under några dagar. Vi ett tidigare tillfälle skulle den bland annat ha sparkat på en granne, nu betedde sig älgen ”galet” och vände om för att attackera när människor försökte skrämma iväg den från platsen. Ärendet lämnades över till kommunjägare som varit på platsen och beslutat att älgen, i nuläget, inte ska avlivas.

36%
Sverige Oknö

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se