Oknö Sjöstugan

645 93, Strängnäs Södermanlands län

Oknö Sjöstugan

645 93, Strängnäs Södermanlands län

En villa byggd 1998

På adressen finns en villa byggd 1998. Huset är 115 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Oknö.

Ändra bostadsuppgifter

Tomten är ca 1060 kvadratmeter

Tomten, MARBY 1:6, är mindre än andra tomter i området.

Det finns tre bygghändelser kopplade till bostaden.

Få översiktskarta, tomtkarta, taxeringsuppgifter, detaljplans- och lagfartsinfo mm. Köp Tomt/Fastighetsrapport!

Boendemiljön i kvarteret

Området består till 94% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 80-talet och 90-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Nittiotalets finanskris gjorde att byggandet nästan avstannade. De få hus som byggdes varierar i utseende med inspiration hämtad från olika tidsepoker.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

På Oknö bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är krukväxter, lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter, trav och galopp, energisparande, kungligheter, sticka och handarbeta och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Oknö har 3% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 16% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor.

+27%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 557 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 060 039 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Oknö Sjöstugan gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21.73%

 (+0.08)

10.77%

 (-0.51)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.742%

 (-0.43)

+45%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 33,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Mercedes och KIA i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

8 215 meter från adressen ligger Uppnäsans Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (1 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Högholmen, ligger canio minuters cykelväg (2848 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Hotell & Pensionat.

Hotell & Pensionat

Arbetsmarknaden i Strängnäs

Jobb i närheten

Just nu finns det 96 lediga jobb i Strängnäs, vilket motsvarar 62% av alla lediga jobb i Södermanlands län. Bland annat söker man:

- Lärare i fritidshem/Fritidspedagog

- Truckförare

- Kontorsvaktmästare

- Teknikinformatör

- Restaurangbiträde

Exempel på företag som anställer just nu:

- Strängnäs kommun , Vasaskolan och Härads skola

- Best Bemanning & Rekrytering i Sverige AB

- Strängnäs kommun , Stallarholmsskolan

- OnePartnerGroup Mälardalen AB

- Pizzeria Berivan / Odysseus

62%
Södermanlands län Strängnäs

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Oknö

Djur skadat/omhändertaget - Strängnäs

Rapporterat tisdagen den 18 september kl 08:19

Älg avlivad vid E20 söder om Strängnäs.

05.52 Polisen fick samtal om en älg som befann sig på fel sida viltstängslet vid E20 strax söder om Strängnäs. Polisen larmade trafikledningscentralen för att få ut en varning till trafikanter på sträckan. 06.06 Fler samtal från trafikanter började strömma in till polisen, som då skickade en patrull till platsen. Älgen var mycket stressad. 06.35 Polis på plats. Även jägaren som ansvarar för området fanns där. 07.15 Patrullen meddelade att älgen var död. Tillsammans med jägaren hade älgen avlivats.

Trafikolycka - Strängnäs

Rapporterat lördagen den 15 september kl 12:36

Trafikolycka på riksväg 55.

12.24 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 55, vid trafikplats Eldsund, strax utanför Strängnäs. Enligt larmet var det en singelolycka som inträffat. Polis, ambulans samt räddningstjänst beordrades till platsen. 12.25 Polis på väg. 12.45 Polis på plats. 13.01 Enligt polispatrullen som varit på plats skadades ingen person i olyckan och det finns ingen misstanke om brott. Polisen har lämnat platsen.

Försvunnen person - Strängnäs

Rapporterat lördagen den 8 september kl 11:24

Polisen söker efter en försvunnen kvinna.

11.15 Polisen söker efter en försvunnen kvinna. Kvinnan sågs senast på sitt boende på Sictoniagården i Vansö, Strängnäs, vid klockan 9.30 på lördagen. Polisen har påbörjat sökinsater i och omkring kvinnans bostad. Även andra kontroller har gjorts, men hittills utan resultat. Polisen behöver nu allmänhetens hjälp och tar tacksamt emot tips och iakttagelser som gör att kvinnan kan hittas. Kvinnan är i 85-årsåldern, kort och uppges väga cirka 90 kilo. Hon var vid försvinnandet klädd i en mörkblå joggingbyxor, en mörk tröja med grön/blått mönster samt en grön kofta. På fötterna hade kvinnan sandaler. Kvinnan har en sjukdomsbild som gör att hon har svårt att orientera sig och hon lider av smärta. Polisen tar gärna emot tips om den försvunna kvinnan på telefon 114 14 eller 112. TEXTEN UPPDATERAD: 13.19 Den försvunna kvinnan har återfunnits välbehållen i närområdet.

36%
Sverige Oknö

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se