facebook_pixelPetterstorp 5C Södermanlands Län, Strängnäs - hitta.se
Hitta.se

Petterstorp 5C

645 91 Strängnäs, Strängnäs Södermanlands Län

Bolån i Strängnäs - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Strängnäs. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Strängnäs

Boendemiljön i Strängnäs Domkyrkodistrikt

Boendemiljön i Strängnäs Domkyrkodistrikt

Området kring Petterstorp 5 består till 25% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1970- och kring millennieskiftet.

Wikipediafoton från närområdet

Strängnäs station
Löt, Strängnäs kommun
Malmby
Ulvhäll

Människorna i Strängnäs Domkyrkodistrikt

Människorna i Strängnäs Domkyrkodistrikt

Pensionerade låg- och medelinkomsttagare i singelhushåll i villa utanför små- och medelstora städer

I Strängnäs Domkyrkodistrikt bor 42% kvinnor och 58% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun (50år) men högre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (14%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 19% har endast grundskoleutbildning. 33% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 488 kr, vilket är 13% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 233 165 kronor i lån.

-13%

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Petterstorp 5C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,73% (0,08)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

32,742% (-0,43)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,3% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 31% fler röster än riksgenomsnittet.

M+31%

Bostadsmarknaden i Strängnäs Domkyrkodistrikt

i Strängnäs Domkyrkodistrikt pågår och planeras det för 307 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 38 objekt till salu i Strängnäs

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av petterstorp. Snitthyran är 6 455 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

2 260 meter från adressen ligger Sikslöjans förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Stora Coop Strängnäs på Solberga Handelsväg 17.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Kronan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (108 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (38 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Strängnäs Domkyrkodistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel, grov

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 09:34

Man gripen för grov misshandel av närstående kvinna.

Polis och ambulans larmades under morgonen till en bostad i Mariefred. En kvinna skulle ha blivit misshandlad av en närstående man. Polis kom dit och den misstänkte mannen hade då lämnat adressen, men han kunde hittas av polis en stund senare i området. Han greps, misstänkt för grov misshandel i relation. Mannen är i 35-årsåldern. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, skadeläget var oklart för polisen. Polisen dokumenterade omständigheterna i bostaden och sökte efter eventuella vittnen.

Rån

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:44

Kvinna utsatt för rån i sin bostad under natten mot torsdag.

Under dagen har polisen arbetat med initiala utredningsåtgärder gällande ett brott som anmäldes i Strängnäs i natt. Brottet som anmäldes gäller ett grovt rån i bostad och är mycket integritetskränkande. Men då polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som han ha sett eller hört något om det inträffade väljer vi nu att gå ut med information. 04:47 En kvinna i 85-årsåldern kontaktade polisen och meddelade att någon hade brutit sig in i hennes bostad på Höjdgatan i Strängnäs. Kvinnan låg och sov och vaknade inte under den tid som gärningspersonen/personerna var inne i hennes bostad. När hon vaknade vid fyra-tiden upptäckte hon att ett fönster stod öppet och hon att smycken saknades från bostaden. Polisen åkte till kvinnan och under dagen har en brottsplatsundersökning utförts i bostaden. Händelsen utreds som grovt rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Det har skett liknande brott (där gärningspersonen/personerna går in i bostäder där boende sover) i centrala Strängnäs tidigare och polisen är som sagt  mycket angelägen om att ta emot tips gällande händelsen. Har du sett personer eller fordon i området mellan klockan 01 och 04 under natten mot idag (torsdag) så kontakta polisen. Det går bra att ringa 114 14 och lämna tips. Du kan också besöka en polisstation.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:39

Lastbil fastnade i viadukt - trafiken påverkad.

19:22 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en viadukt vid Carlavägen/Vasavägen i Eskilstuna med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil ha fastnat. 19:32 Föraren, en man i 45-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador men det råder totalstopp i trafiken. 21:21 Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
89%
SverigeSträngnäs Domkyrkodistrikt

Brott jämfört med riket