facebook_pixelVarpvägen 1K Södermanlands län, Strängnäs - hitta.se
Hitta.se

Varpvägen 1K

645 45 Strängnäs, Strängnäs Södermanlands län

Adress i Fårhushagen i Strängnäs i Södermanlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Varpvägen 1K.

Hitta hit

Bolån i Strängnäs - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Strängnäs. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Strängnäs

Boendemiljön i Fårhushagen

Boendemiljön i Fårhushagen

Området kring Varpvägen 1 består till 107% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 2010-talet.

Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Wikipediafoton från närområdet

Strängnäs station
Strängnäs
Södermanlands runinskrifter 280
Södermanlands runinskrifter 276

Människorna i Fårhushagen

Människorna i Fårhushagen

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

I Fårhushagen bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 44 år, vilket är lägre än medelåldern i Strängnäs kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 40% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 33 324 kr, vilket är 23% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 551 658 kronor i lån.

+23%

Skatteläget i Strängnäs

För de som är folkbokförda på Varpvägen 1K gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,73% (0,08)

10,77% (-0,51)

0,242% (0,00)

Summa

32,742% (-0,43)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 29,6% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 49% fler röster än riksgenomsnittet.

M+49%

Bostadsmarknaden i Fårhushagen

i Fårhushagen pågår och planeras det för 243 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 67 objekt till salu i Fårhushagen

Just nu finns det 6 hyreslägenheter att byta till i närheten av Varpvägen. Snitthyran är 6 455 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

689 meter från adressen ligger Solgläntans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Finningevägen 53.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Kronan och Sju Rum och Kök i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (919 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (152 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, BalanZe - Träning för ALLA, sex minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fårhushagen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 19 april kl 03:50

Rattfyllerist vägrade stanna på polisens tecken.

13.11 polisen fick samtal om en person som suttit i en bil utanför Systembolaget på Albertina Nyströms väg. Mannen hade setts dricka öl i bilen och när han körde ut från parkeringen körde han genom en plantering med buskar. Inringare sade sig misstänka rattfylleri. Flera polispatruller åkte mot området och sökte efter bilisten, som skulle ha kört in mot centrala Eskilstuna. 13.23 en polispatrull har upptäckt bilisten och ger stopptecken men han vägrar stanna. Bakom ratten satt en man som fortfarande drack öl under färden in mot Eskilstuna. Mannen körde i låg hastighet, omkring 20 km/h. 13.26 mannen har kört in på Ridhusplan där han inte kunde köra vidare. Polisen fick då möjlighet att betvinga mannen och få ut honom med våld ur bilen, där han belades med handfängsel. 13.36 mannen tas med för provtagning och han är misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Polisen har tagit bilen i beslag för att pröva om den kan förklaras förverkad av åklagare. Eftger provtagningen kommer mannen att placeras i en tillnyktringsarrest. Han kommer att förhöras när han nyktrat till.

Misshandel, grov

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 09:34

Man gripen för grov misshandel av närstående kvinna.

Polis och ambulans larmades under morgonen till en bostad i Mariefred. En kvinna skulle ha blivit misshandlad av en närstående man. Polis kom dit och den misstänkte mannen hade då lämnat adressen, men han kunde hittas av polis en stund senare i området. Han greps, misstänkt för grov misshandel i relation. Mannen är i 35-årsåldern. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, skadeläget var oklart för polisen. Polisen dokumenterade omständigheterna i bostaden och sökte efter eventuella vittnen.

Rån

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 03:44

Kvinna utsatt för rån i sin bostad under natten mot torsdag.

Under dagen har polisen arbetat med initiala utredningsåtgärder gällande ett brott som anmäldes i Strängnäs i natt. Brottet som anmäldes gäller ett grovt rån i bostad och är mycket integritetskränkande. Men då polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som han ha sett eller hört något om det inträffade väljer vi nu att gå ut med information. 04:47 En kvinna i 85-årsåldern kontaktade polisen och meddelade att någon hade brutit sig in i hennes bostad på Höjdgatan i Strängnäs. Kvinnan låg och sov och vaknade inte under den tid som gärningspersonen/personerna var inne i hennes bostad. När hon vaknade vid fyra-tiden upptäckte hon att ett fönster stod öppet och hon att smycken saknades från bostaden. Polisen åkte till kvinnan och under dagen har en brottsplatsundersökning utförts i bostaden. Händelsen utreds som grovt rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Det har skett liknande brott (där gärningspersonen/personerna går in i bostäder där boende sover) i centrala Strängnäs tidigare och polisen är som sagt  mycket angelägen om att ta emot tips gällande händelsen. Har du sett personer eller fordon i området mellan klockan 01 och 04 under natten mot idag (torsdag) så kontakta polisen. Det går bra att ringa 114 14 och lämna tips. Du kan också besöka en polisstation.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
89%
SverigeFårhushagen

Brott jämfört med riket