Skogsvägen 12 Södermanlands Län, Valla - hitta.se

Skogsvägen 12

641 61 Valla, Katrineholm Södermanlands Län

Adress i Sköldinge i Valla i Södermanlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skogsvägen 12.

Hitta hit

En villa byggd 1966

På adressen finns en villa byggd 1966. Huset är 132 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Sköldinge.

Bolån i Sköldinge - räkna på din boendekostnad

Räkna på hur mycket du kan köpa för i Sköldinge. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!
area_nearby_house_plot

Tomten är ca 1036 kvadratmeter

Tomten, STENEN 3, är ungefär lika stor som andra tomter i området.

Det finns inga bygglovsansökningar registrerade på bostaden.

Boendemiljön i Sköldinge

housing_info

Området kring Skogsvägen 12 består till 95% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 60- och 70-talet.

Sextiotalshusen har ofta fasad i tegel, trä eller en kombination av båda materialen. En del hus är byggda i vinkel och har fönsterluckor för utsmyckning. Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 5.93%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 3,686 kr. Räkna på kostnaden här

Wikipediafoton från närområdet

Människorna i Sköldinge

area_interests

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Sköldinge bor 50% kvinnor och 50% män. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Sköldinge har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 65% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 278 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 713 060 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

-22%

Skatteläget i Katrineholm

För de som är folkbokförda på Skogsvägen 12 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,18(0,53)

10,77(-0,51)

0,242(0,00)

Summa

33,192(0,02)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 39,3% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

Parti+47%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Subaru i området.

Lokaltrafik

Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola, två grundskolor och två gymnasieskolor i närheten

495 meter från adressen ligger Häringe förskola.

Närmaste grundskola är Erlaskolan Katrineholm (9 750 meter), som är en kommunal skola.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Ellwynska skolan (8 919 meter), som är en kommunal skola.

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Storgatan 15.

area_geo

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tolv minuters gångväg (1288 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (25 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Sköldinge

Jobb i närheten

Just nu finns det 14 lediga jobb i Katrineholm, vilket motsvarar 100% av alla lediga jobb i Södermanlands Län. Bland annat söker man:

- Arbetsterapibiträde

- Souschef

- Träarbetare/Snickare

- Kock, storhushåll

- Distriktssköterska

Exempel på företag som anställer just nu:

- Vaxholms Stad

- Waxholms Hotell AB

- Saxarens Brygg AB

- Vaxholms stad, Måltidsenheten

- Familjeläkarna Vaxholm

100%
Södermanlands LänKatrineholm

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Sköldinge

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

Verisure.se
Annons

Mord/dråp, försök

Rapporterat onsdagen den 4 december kl 09:52

Person med en misstänkt skottskada förd till sjukhus.

21.00 Polisen larmades av allmänhet som hört skarpa smällar, liknande ljudet av skott, i området Norr. Flera polispatruller beordrades till platsen. När polis kom fram anträffades en person med en misstänkt skottskada och personen fördes till sjukhus i ambulans. Polisen rubricerar ärendet som försök till mord och arbetar med att få klarhet i vad som har hänt. Avspärrningar har upprättats. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen eller andra som har gjort iakttagelser av personer eller fordon i området vid den aktuella tiden. Ytterligare detaljer i ärendet kan inte lämnas i nuläget.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 28 november kl 04:19

Tre personbilar i kollision på Stockholmsvägen i Katrineholm.

16.13 Larm från SOS om en trafikolycka på Stockholmsvägen i Katrineholm. Tre personbilar ska vara inblandade och det är mycket trafik på platsen. 16.19 Polis på väg. 16.25 Polis på plats. 17.17 Polis klar på plats. En bil har bärgats, det finns inga uppgifter om några personskador. Samtliga inblandade är i 30-årsåldern, varav en är misstänkt för trafikbrott. I nuläget är det oklart vilken rubricering det blir.

Rån

Rapporterat måndagen den 25 november kl 05:13

Man gripen och senare anhållen, misstänkt för rån och misshandel.

13.57 Polis larmades till någon form av bråk i Katrineholm. Oklart inledningsvis vad det handlade om. 14.04 Polis på plats. 14.55 En man i 40-årsåldern har gripits, misstänkt för rån och misshandel. När polis kom till platsen låg två personer och brottades på marken. Det visade sig vara målsägande och misstänkt. Ingen ambulans har behövt kallas till platsen. 16.54 Den misstänkte mannen har nu anhållits, på sannolika skäl misstänkt för rån och misshandel. Förundersökningen leds nu av åklagare och eventuella frågor hänvisas dit.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
11%
SverigeSköldinge

Brott jämfört med riket